Kurš gan nezina mūziķi Andri Ērgli? Izrādās viņš ir ne tikai skanīgas balss īpašnieks, bet arī lielisks pavārs. Raidījumā "Vakariņš ar savējiem" parūpējās par bērnības garšas desertu – zemāk skaties video!
Nepieciešams (4 personām):
- 4 vistu olas;
- Piens 1l;
- Kviešu milti, ~ 700/800 gr;
- Sāls, cukurs;
- Rapšu eļļa 150gr
Atdala olas baltumu un dzeltenumu atsevišķi, bļodā dzeltenumam pievieno šķipsnu sāls un cukuru, samaisa. Tad pievieno pienu apmēram 2 glāzes. Pievieno miltus, maisa, līdz mīkla ir samērā pacieta, taču jāpievērš uzmanība, lai neveidojas miltu kunkuļi. Tie ir “jāizsit”.
Kad mīkla ir ieguvusi viendabīgu masu, tad lej klāt pienu vienu glāzi, maisa līdz mīkla iegūst pareizo struktūru.
Iemaisa mīklā ~ 150gr eļļu.
Atsevišķā traukā sakuļ olas baltumu, līdz cietai masai, pievienojot klāt nedaudz sāli un cukuru.
Kad masa gatava, iecilā to iepriekš sagatavotajā pankūku mīklā. Cep pankūkas!
Pasniedz kopā ar ievārījumu.
Izmēģini arī šīs pankūku receptes: