Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

"Pūre" gardie, kā mājās gatavotie ievārījumi un to izmantošana receptēs

Saldie un gardie aveņu, zemeņu, upeņu, melleņu, brūkleņu un citu ogu un augļu ievārījumi ir klasisks pankūku un desertu papildinājums ikvienā mājā. Tomēr reti kurš aizdomājas, ka ievārījums var būt lielisks elements arī dažādiem sātīgiem ēdieniem.

Pūre jau 30 gadus piedāvā kvalitatīvus, gluži kā mājās gatavotus ievārījumus, “Smēriņus” un citus augļu – ogu produktus, kā arī sīrupus, adžikas, salātu un tomātu mērces. Pūres ievārījumi tiek ražoti, maksimāli saglabājot augļu un ogu dabisko formu, krāsu, garšu un aromātu. Zīmola produktu piedāvājumā ir 16 dažādi ievārījumi, tostarp ievārījumi ar samazinātu kaloriju daudzumu, bez pievienotiem saldinātājiem, un 6 dažādu garšu smēriņi, kuru sastāvā ir 77,7% augļu. Iepazīsti dabīgos un garšīgos Latvijā ražotos Pūre ievārījumus un smēriņus, un smelies iedvesmu ievārījumu izmantošanai receptēs.

Neticami garšīga vistas gaļas un ievārījuma kombinācija

Vai zināji, ka Pūres ievārījumi un vistas gaļa rada neticami labu garšu kombināciju, kas liks Tavām garšas kārpiņām burtiski dejot? Gatavojot marinādi vistas spārniņiem, stilbiņiem vai šķiņķīšiem, atļaujies eksperimentēt, pievienojot kādu no gardajiem Pūre ievārījumiem, kas piešķirs ne tikai patīkamu saldumu, bet arī izcels gaļas sāļās notis.

Recepte: Vistu spārniņi melleņu ievārījumā

Sastāvdaļas:

  • 1 kg vistas spārniņu
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • Sāls un pipari
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200 g Pūre melleņu ievārījuma
  • 70 ml balzamiko etiķa
  • 100 ml tomātu mērces
  • 1 ēd. k. Dižonas sinepju
  • 1 tējk. maltu ķimeņu
  • 1 ēd. k. paprikas
  • 1 ēd. k. čili pulvera

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc melleņu ievārījumu, tomātu mērci, etiķi, sinepes, smalki sagrieztu sīpolu, sakapātu ķiploku un garšvielas.
  2. Pievieno vistas spārniņus, visu kārtīgi samaisa, ievieto noslēdzamā traukā un liek ledusskapī atdzist vismaz 2 stundas (labāk uz nakti).
  3. Kad marināde ievilkusies, spārniņus izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 40–45 minūtes.
  4. Ja vēlies iegūt papildu garšu un tekstūru, noslēgumā spārniņus var apcept uz pannas ar atlikušo marinādi, lai iegūtu karamelizētu ādiņu.

Ceptais siers un eksotiskās garšas

Cepts siers ar ievārījumu īpaši patiks tiem, kas mīl eksperimentēt ar garšām. Turklāt atkarībā no izmantotā siera un ievārījuma veida, šo ēdienu var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā desertu.

Recepte: Krāsnī cepts Brī ar vīģu smēriņu

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai.
  2. Brī sieru novieto uz cepešpannas, kas noklāta ar cepampapīru un cep 15-20 minūtes vai līdz siera centrs ir izkusis.
  3. Cepto sieru pārklāj ari vīģu smēriņu un pārkaisa ar valriekstiem.
  4. Pasniedz ar krekeriem, svaigiem āboliem vai baltmaizes grauzdiņiem, kamēr vēl silts.

Pavisam citāda ievārījuma maize

Kurš gan bērnībā nav našķojies ar baltmaizi un vecmammas ievārījumu, bet vai esi uzdrošinājies ievārījumu izmantot arī sāļajās sviestmaizēs? Vīģu, aveņu un brūkleņu ievārījuma saldums var radīt apburošu kontrastu ar siera, gaļas un dārzeņu pikanto garšu un sagādāt unikālu kulinārijas pieredzi.

Recepte: Ķirbju Halloumi sendvičs ar Latvijas brūkleņu ievārījumu

Sastāvdaļas:

  • Pūre brūkleņu ievārījums
  • Ķirbju biezenis
  • Halloumi siers
  • 2 šķēles saldskābās vai pilngraudu maizes
  • 1 ēd. k. olīveļļas vai sviesta
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Sauja rukolas vai spinātu

Pagatavošana:

  1. Sākumā uzkarsē pannu, pievieno olīveļļu vai sviestu un apcep halloumi šķēles no katras puses apmēram 2-3 minūtes, līdz siers kļūst zeltaini brūns un kraukšķīgs.
  2. Un vienas maizes šķēles uzklāj bagātīgu ķirbja biezeņa kārtu, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.
  3. Virsū ķirbim liek cepto halloumi, spinātus vai rukolu.
  4. Otru šķēli apsmērē ar brūkleņu ievārījumu un liek virsū, lai pabeigtu sviestmaizi.
  5. Gatavo sviestmaizi grilē uz pannas apmēram 3-4 minūtes no katras puses vai līdz maize ir zeltaini brūna un kraukšķīga un sastāvdaļas ir izkarsētas.

Ievārījums – ideālas gaļas glazūras slepenā sastāvdaļa

Neatkarīgi no tā, vai gatavo cepeti, cūkgaļas medaljonus vai putnu gaļu, sajaucot ievārījumu ar nedaudz sinepēm, ķiploku, citrona miziņu, olīveļļu, sāli un pipariem, iespējams iegūt fantastisku glazūru. Ja vēlies, glazūrai var pievienot nedaudz sasmalcināta rozmarīna vai timiāna, lai iegūtu papildu garšu.

Recepte: Cūkgaļas medaljoni apelsīnu sinepju glazūrā

Sastāvdaļas:

  • 400 g cūkgaļas filejas
  • 140 g Pūre apelsīnu ievārījuma
  • 2 ēd. k. Dižonas sinepju
  • 2 daiviņas ķiploka
  • rīvēta citrona miziņa
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Svaigs rozmarīns vai timiāns

Pagatavošana:

  1. Vidējā bļodā pagatavo glazūru, kopā sajaucot ievārījumu, Dižonas sinepes, malto ķiploku, citrona miziņu un olīveļļu. Pievieno sāli, piparus un garšaugus.
  2. Fileju sagriež gabaliņos (apmēram 2 pirkstu platumā), apkaisa ar sāli un pipariem, apcep sakarsētā, ieeļļotā pannā dažas minūtes no katras puses, pārliek cepampannā un pārlaista ar ievārījuma glazūru.
  3. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrai, līdz gaļai izveidojusies patīkama un zeltaina glazūra.

Salātu mērce

Vēl viens lielisks ievārījuma izmantošanas veids ir mājās gatavota salātu mērce. Ēdamkarote iecienītā ievārījuma apvienojumā ar jebkuru etiķi, olīveļļu, sāli, pipariem vai svaigiem garšaugiem var radīt jaunu un neticami garšīgu salātu mērce.

Recepte: Svaigie salāti ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd. k. Pūre dzērveņu ievārījuma
  • 2 ēd. k. balzamiko, ābolu sidra vai sarkanvīna etiķa
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Svaigie salāti
  • Gurķis
  • Papirka
  • Melnās olīvas

Pagatavošana:

  1. Mazā bļodā vai burkā ar vāku sajauc ēdamkaroti ievārījuma ar etiķi un maisa līdz ievārījums lielākoties izšķīdis.
  2. Lēnām maisot, pievieno olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.
  3. Sagriež salātus un pievieno mērci.
  4. Pirms pasniegšanas ļauj salātiem nostāvēties vismaz 10 minūtes, lai garšas saplūst kopā.

Lai ikdienā un svētkos vienmēr izdodas celt galdā to labāko!

Foto: Pūre

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas