Arbūza salāti. Foto: publicitātes attēls/Foto Viktorija Kožemjakina
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru.
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
Arbūzu salāti ar ogām un sieru
Sastāvdaļas
- neliels arbūzs
- 200 g fetas vai Brinzas siera
- 3-4 gurķi
- 200 g zemeņu vai citu vasaras ogu
- 15-20 bazilika lapas
mērcei
- 2 ēdamk. olīveļļas
- sula no 1 laima
- miziņas no 1/2 laima
- 1 tējk. medus
Pagatavošana
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
- Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
- Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
- Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.
Informāciju sagatavoja ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa.
Arbūza salāti. Foto: publicitātes attēls/Foto Viktorija Kožemjakina