Marmora kūka ir lieliska izvēle, ja nepieciešams grezns, bet
tajā pašā laikā viegli pagatavojams saldais našķis. Piedāvājam izmēģināt
raidījuma ‘’Vakariņš ar savējiem’’ dalībnieces Sintijas recepti.
Nepieciešams:
Pamatnei:
- 100 gr auzu pārslas
- 100 gr muslis
- 150 gr dateles bez kauliņiem
- 2 ēdamkarotes kokosa eļļa
Kūkai
- 800 gr grieķu jogurts
- 300 gr svaigas avenes (var arī jebkuras citas ogas)
- želatīns
- vaniļas cukurs
- saldinātājs pēc garšas
Pagatavošana.
Auzu pārslas apgrauzdē uz pannas līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Musli sablenderē, dateles sablenderē un to visu (dateles, auzu pārslas, musli) sajauc ar kokosa eļļu. Liek cepeštraukā, izkārto pamatnē un 5 min cep 180 grādos!
Avenes sablenderē, pievieno saldinātāju pēc izvēles. Grieķu jogurtu nedaudz uzsilda, lai ir viegli silts. Želatīnu izkausē un pievieno pusi grieķu jogurtam! Griķu jogurta masu lej formā. Otru pusi želatīna piejauc avenēm un lej griķu jogurta masā un maisot salīdzina, bet neizmaisa līdz galam, lai veidojas marmora virsma! Liek ledusskapī sastingt. Dekorē ar ko vēlas!
Izmēģini arī: