Sautēti kāposti ar kartupeļiem un krāsnī ceptas desiņas ir ziemai ļoti atbilstošs, sātīgs un gards ēdiens. Ja vēlies to nedaudz atsvaidzināt, piedāvājam basketbolista Daira Bertāna recepti. Šo vakariņu izmaksas ir pat zem 5 Eur visai ģimenei. Dari kā Dairis, ietaupi un baudi gardu maltīti.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Kartupeļi 800 g
- Cukurs 3 ēdamk.
- Karsti kūpinātas desiņas 600 g
- Sīpols 1 gabali
- Saulespuķu eļļa cepšanai
- Sviests 30 g
- Ķiploks 2 daiva (-s)
- Skābēti kāposti ar ķimenēm 1 kg
- Garšvielas pēc izvēles
Sautēto kāpostu ar desiņām recepte
- Sagriez sīpolu un sautē eļļā.
- Pievieno cukuru un karamelizē sīpolus.
- Pievieno kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē tos, līdz tie gatavi.
- Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.
- Pielej ūdeni vai buljonu – tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei.
- Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk – pēc nepieciešamības.
- Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.
Te arī citas maciņam draudzīgas receptes no Rimi:
- Horeogrāfes un influenceres Lindas Šeļakovas-Paulauskas svētku fondants;
- Dziedošā japāņa Masaki Nakagavas slinkie kāpostu tīteņi;
- Olgas Rajeckas svētku siļķe kažokā;
- Katrīnas Dimantas sātīgais vistas un dārzeņu sacepums.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas