Ābolu strūdele. Foto: @ms.svece/Instagram
Ābolu smarža nudien piestāv šim laikam. Kāpēc gan sevi un savus tuvos neiepriecināt ar īpaši viegli pagatavojamu un gardu ābolu strūdeli? Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @ms.svece!
Nepieciešams:
- 2 āboli;
- 1/2 citrona sula;
- Medus, cukurs vai cits saldinātājs pēc garšas;
- sauja rozīņu;
- kanēlis;
- kārtainā mīkla (visērtāk būs lielā plāksne – vai, ja ir mazās – tās ar dakšiņu "jāsalīmē" kopā, lai ir viena liela);
- Manna;
- ola pārsmērēšanai
Smalkāk sagriež ābolus, pievieno citrona sulu – visu apmaisa. Pievieno saldinātāju, kanēli, ūdenī izmērcētas rozīnes, visu kārtīgi sajauc.
Uz kārtainās mīklas plāksnes uzbārsta mannu, jo tā uzsūks lieko šķidrumu. Pa virsu kārto ābolus ar rozīnēm. Vēlreiz pa virsu pārber mannu. Visu sarullē rullī.
Apsmērē ar sakultu olu un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī – cep līdz strūdele ieguvusi zeltainu garoziņu.
Izmēģini arī šīs receptes:
Ābolu strūdele. Foto: @ms.svece/Instagram