Maize. Foto: Unisplash
Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ārste Čintala Patelja saviem “Instagram” sekotājiem ir atklājusi maizes priekšrocības, ko sniedz maizes ievietošana saldētavā, un, pēc viņas teiktā, tās ir daudz plašākas nekā tikai pelējuma novēršana un ilgāka maizes svaiguma saglabāšana.
Uzglabājot pārtiku saldētavā, tā var ilgāk saglabāties, bet Patelja apgalvo, ka dažu produktu uzglabāšana aukstā temperatūrā ir arī veselībai labvēlīga. Videoierakstā, kas publicēts viņas kontā, viņa paskaidroja, kā maizītes sasaldēšana un atkārtota sildīšana ietekmē cietes saturu un, savukārt, kā tas ietekmē jūsu zarnu trakta darbību.
“Maizes sasaldēšana uz nakti un pēc tam atkārtota sildīšana vai grauzdēšana maina maizes cietes molekulāro struktūru, padarot to izturīgāku,” viņa teica. “Tā ir tāda veida ciete, kas baro zarnu baktērijas un palīdz veidot veselīgu zarnu mikrobiomu. Tas arī samazina maizes glikēmisko indeksu.”
Viņa skaidro, ka maizes sasaldēšana samazina glikēmisko indeksu par 30 %, un arī makaronu un rīsu šāda veida sasaldēšanai ir priekšrocības.
Sekotāji sāka interesēties, vai arī maizes uzglabāšana ledusskapī ir laba veselībai, uz ko viņa atbildēja, ka tam var būt līdzīga ietekme, jo “dzesēšanas process maina molekulu struktūru”.
Lasi vēl:
Maize. Foto: Unisplash