pixabay.com
Neviens priekšnieks nebūs sajūsmā par nemitīgi slimojošiem
darbiniekiem. It īpaši, ja slimot būs nolēmuši visi vienlaicīgi. Tomēr pirms
sākt pārmest darbiniekiem masveida simulēšanu, der izvērtēt, vai darba vietā ir
ievērotas visas higiēnas normas. Ar nodrošinātām roku ziepēm un regulāru
apkopējas viesošanos var būt krietni par maz. Reizēm ir vērtīgi ķerties klāt
kārtīgai telpu dezinfekcijai!
Mikrobi vienlīdz stipri mīl gan birojus, gan poliklīnikas
Neatkarīgi no tā, vai darba vieta ir birojs, slimnīca, lielveikals vai kafejnīca, tajās visās ir jāievēro higiēnas normas. Uzņēmumos un iestādēs, kuru darbības niša saistīta ar sabiedrisko ēdināšanu, tas jādara pastiprināti. Un viss biežāk tieši tā arī notiek. Ēdināšanas uzņēmumus bieži apmeklē Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori, tāpēc gribot negribot, visas normas ir jāievēro. Protams, tās jāievēro arī citās sabiedriskās iestādēs. Vai tas tiek darīts, paliek uz šo iestāžu vadītāju sirdsapziņas. Tikai jāatceras, ka pienācīgu higiēnas normu neievērošana tik tiešām var veicināt darbinieku slimošanu. Darba vietās, kurās ikdienā uzturas daudz cilvēku, vienmēr ‘’uzturēsies’’ arī daudz baktēriju. Vīrusu sezonas laikā baciļi dzīvo it visur – uz trepju margām, datoru klaviatūrām, galdiem, krēsliem… Ja iestādes uzkopšana aprobežosies vien ar grīdas uzmazgāšanu un putekļu notraukšanu, darbinieki tik tiešām slimos!
Ko darīt, lai radītu veselīgāku vidi?
Lai radītu darbiniekiem un klientiem drošu uzturēšanos uzņēmumā, vispirms ir nepieciešams iepazīties ar Veselības ministrijas un Pārtikas un Veterinārā dienesta izstrādātajiem nosacījumiem par higiēnas normu ievērošanu sabiedriskās vietās. Otrkārt, vīrusu laikā jāveic regulāra telpu dezinfekcija ! Treškārt – jāizvēlas piemēroti tīrīšanas līdzekļi un aprīkojums. Iesākumā var likties, ka tas radīs lielus un liekus izdevumus. Tomēr ilgtermiņā, tas būs krietni izdevīgāk, nekā mūžīgi slimojoši darbinieki un neapmierināti klienti.
pixabay.com