Siers. Foto: Pixabay
Jāņu siers ar sukādēm? Krāsainais ritulis ar bietēm un spinātiem? Cepts ķimeņu siers vai tā gardais “brālis” – Saldais Jānis? Un pat no turku zirņiem gatavos siers, kas īpaši patiks vegāniem. Ļaujies eksperimentiem un šogad Līgo svētkos līdzās ierastajam Jāņu sieram iepriecini savējos ar neparastām un eksotiskām alternatīvām. Lai labi garšo!
SIERS AR ĶIMENĒM UN SUKĀDĒM
Nepieciešams:
- 5 l piens (vēlams ap 4%);
- 1 kg biezpiens (jo treknāks, jo labāk);
- 100 g sviests (lauku);
- 2 olas;
- Ķimenes;
- Sāls;
- Sukādes.
KRĀSAINAIS JĀŅU SIERS
Nepieciešams:
- 1 kg biezpiens;
- 2-3 olas;
- Saldais krējums;
- Ķimenes;
- Sāls;
- Biešu, spinātu vai cits pulveris.
CEPTS JĀŅU SIERS
Nepieciešams:
- Mazie ķimeņu siera ritulīši;
- Sviests;
- Sev tīkamas garšvielas.
SALDAIS JĀNIS – LĪGO SIERS GARDĒŽIEM
Nepieciešams:
- 2,5 l Lazdonas karsētā piena (4%, kas dzeltenīgs);
- 0,5 kg biezpiens;
- Treknums pēc patikšanas;
- 1-2 kanēļa standziņas;
- 2-3 lauku olas;
- 60-80g sviesta (ar jūras sāli);
- Gabaliņš šūnu medus vai pāris karotes parastā medus;
- Šķipsna sāls (ja sviests tomēr ir bez sāls - lielāka, ja sviests jau ar sāli - tikai šķipsniņa).
GARŠAUGOS MARINĒTS JĀŅU SIERS
Nepieciešams:
- Ķimeņu siers;
- Eļļa pēc izvēles;
- Dilles;
- Pāris ķiploka daiviņas;
- Čili pipars;
- Sāls.
Siers. Foto: Pixabay
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas