Olas. Foto: freepik
Kāda
TV24 raidījuma “Uz līnijas”
skatītāja norāda uz situāciju, kad pievienojot kaut kam jēlu olu, var redzēt nelielus sarkanus piejaukumus. Viņa noraizējusies, vai šādas olas ir drošas lietošanai?
AS “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps norāda: “Šie asins ieslēgumi ir pilnīgi dabīga parādība. Tos veido nelieli asiņu vai gaļas fragmenti, kas var gadīties olas dzeltenumā, kad tas vēl atrodas vistā,” skaidro Auškāps.
Lai gan šādi ieslēgumi var nebūt vizuāli pievilcīgi, tie nav bīstami, un tādu olu droši var lietot uzturā.
Auškāps arī piebilda, ka uzņēmums izvēlas izņemt olas ar lielajiem ieslēgumiem, lai patērētājs saņemtu labāko iespējamo produktu.
Olas. Foto: freepik