Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Eksperts skaidro, vai jēlas olas ar asins piejaukumu ir ēdamas

Olas. Foto: freepik

Olas. Foto: freepik

Kāda TV24 raidījuma “Uz līnijas” skatītāja norāda uz situāciju, kad pievienojot kaut kam jēlu olu, var redzēt nelielus sarkanus piejaukumus. Viņa noraizējusies, vai šādas olas ir drošas lietošanai?

AS “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps norāda: “Šie asins ieslēgumi ir pilnīgi dabīga parādība. Tos veido nelieli asiņu vai gaļas fragmenti, kas var gadīties olas dzeltenumā, kad tas vēl atrodas vistā,” skaidro Auškāps.

Lai gan šādi ieslēgumi var nebūt vizuāli pievilcīgi, tie nav bīstami, un tādu olu droši var lietot uzturā.


Auškāps arī piebilda, ka uzņēmums izvēlas izņemt olas ar lielajiem ieslēgumiem, lai patērētājs saņemtu labāko iespējamo produktu.

Olas. Foto: freepik

Olas. Foto: freepik

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas