Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Gatavo kā šefpavārs: vienkārši pagatavojama uzkoda, pamatēdiens un saldais

Šefpavārs. Foto:Pixabay.com

Šefpavārs. Foto:Pixabay.com

Pagatavot restorāna cienīgu maltīti pa spēkam ir daudziem, un tas ne vienmēr ir sarežģīts un laikietilpīgs process. Viens no Latvijas labākajiem šefpavāriem Māris Jansons kopā ar TikTok satura veidotāju Airitu Kodorāni jeb Airitatu izmēģināja jauno Samsung Bespoke virtuves tehniku un Samsung konceptveikalā t/c Spice pagatavoja trīs vienkāršus ēdienus - uzkodu, pamatēdienu un desertu. Sekojot līdzi ieteikumiem, ikviens var pagatavot īpaši gardu maltīti, pārsteidzot ģimeni vai viesus ar nebijušām garšu kombinācijām. Piemēram, burrata sieru ar hurmu un vīģēm, arktiskās palijas fileju, kas pagatavota kā franči to dēvē en papilotte un gardu burkānu kūku.

Uzkoda - Smiltenes burrata siers ar hurmu, vīģēm un pašgatavotu pesto

Sastāvdaļas (4 personām):

4 iepakojumi Smiltenes burrata siers

1 hurma

3 vīģes

Dekoram - kreses

Bazilika pesto mērce

100 g baziliks

50 g Indijas vai ciedru rieksti

50 g Parmezāna siers (sarīvēts)

Olīveļļa

Baltais balzamiko etiķis

Nedaudz cukurs

Sāls - pēc garšas

Pagatavošana:

Pesto mērce:

• Blenderī vai virtuves kombainā samaļ noskalotu, nedaudz sasmalcinātu baziliku

• Pievieno Indijas vai ciedru riekstus

• Pievieno sarīvētu cieto sieru

• Pievieno sāli, cukuru

• Visu kārtīgi samaļ un, lēnām putojot, pievieno eļļu un etiķi - tik daudz, līdz pesto mērce iegūst vēlamo konsistenci

Visas sastāvdaļas soli pa solim iespējams sajaukt un sasmalcināt arī piestā.

Uzkoda:

• Hurmu nomizo un sagriež mazās daiviņās, bet vīģi - sagriež 6 daļās

• Visas sastāvdaļas kārto salātu bļodā un pa vidu liek burrata sieru, pārlej ar pesto mērci un dekorē ar kresēm, kā arī pievieno sāli un piparus

Pamatēdiens - arktiskās palijas fileja en papillote ar sezonas dārzeņiem un sviesta mērci

Sastāvdaļas (4 personām):

4 gab. (katra orientējoši 140 g) Arktiskās palijas filejas ar ādu un bez asakām

120 g fenhelis

120 g burkāni

120 g ķiršu tomātu

20 g kale jeb lapu kāposta lapas

120 g brokoļu

120 g cukīni

300 ml baltvīns

80 g sviests, sadalīts 4 vienlīdzīgās daļās

Olīveļļa

4 gab. timiāna zariņi

Filejas pagatavošanai būs nepieciešams arī cepamais papīrs (4 gab., katrs 30 x 30 cm liels) un pārtikas diegs

Pagatavošanas gaita

• Visus dārzeņus (brokoļus, burkānus, fenheli) sagriež salmiņos

• Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm

• Sagrieztos brokoļus, burkānus un fenheli novāra verdošā ūdenī aptuveni 4 minūtes, līdz tie ir pa pusei mīksti

Katras cepamā papīra loksnes (30 x 30 cm) vidū liek dārzeņus un pārslaka tos ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus. Uz dārzeņiem liek palijas fileju un sviesta gabaliņu. Izveido sainīti un tajā ielej 50 ml baltvīna, pēc tam - aizsien ciet ar diegu. Kopumā izveido 4 sainīšus pēc viena un tā paša principa, atkārtojot visu ar pārējiem produktiem. Ievieto sainīšus cepeškrāsnī un cep 25 minūtes līdz zivs ir gatava.

Padoms: gatavošanas procesu iespējams saīsināt, gatavojot kopā gan pamatēdienu, gan desertu. Jaunākās tehnoloģijas, kas iestrādātas Samsung Dual Cook Flex elektriskajā cepeškrāsnī, ļauj vienlaicīgi izmantot augšējo un apakšējo zonu ar dažādiem temperatūras iestatījumiem. Tādējādi tiek samazināts gatavošanai paredzētais laiks, nodrošinot iespēju kopā gatavot dažādus ēdienus.

Sviesta mērce

120 g Šalotes sīpoli

Olīveļļa

100 ml baltvīns

100 g sviests

Sāls

Citrona sula

Šalotes sīpolus sagriež smalkos kubiņos. Katliņā ielej olīveļļu un sautē sīpolus, pievieno baltvīnu un visu kopā novāra. Lēnām pievieno sviestu un maisa, nepārkarsējot un ļauj tam izkust. Pašās beigās pēc vajadzības pievieno citrona sulu, sāli un cukuru.

Uz šķīvjiem kārto sainīšus, atsien diegus un pagatavotajām palijas filejām pāri pārlej siltu sviesta mērci.

Burkānu kūka ar vaniļas krēmu (6 personām)

Sastāvdaļas:

140 ml augu eļļa

150 g cukurs

2 olas

75 g rieksti ( mandeļu skaidiņas vai smalcināti valrieksti)

75 g rozīnes

175 g burkāni (sarīvēti uz rupjās rīves)

125 g milti

1 tējk. cepamais pulveris

1 tējk. soda

½ tējk. sāls

½ tējk. kanēlis

Šķipsniņa muskatrieksts

Pagatavošanas gaita

• Vienā bļodā sajauc olas cukuru un eļļu, kārtīgi samaisa

• Otrā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, sāli, kanēli, muskatriekstu, cepamo pulveri

Sodu liek ēdamkarotē un uzpilina mazliet citronu sulu, lai izreaģē, izburbuļo. Pievieno olu masai.

• Trešajā bļodā sajauc rīvētos burkānus, rozīnes riekstus

• Lielā traukā liek kopā visas sastāvdaļas, sajauc un labi izmaisa

Lej mīklu uz cepamā papīra cepamajā formā, aptuveni 2cm biezumā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Kamēr kūka cepas, pagatavo krēmu.

Sastāvdaļas krēmam:

200 g krēmsiers

150 ml saldais krējums

120 g pūdercukurs

1 tējk. vaniļas cukurs

Pagatavošanas gaita

Ar mikseri saputo saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, masai pievieno un iemaisa krēmsieru. Kad kūka atdzisusi, pārgriež to uz pusēm un pa vidu iesmērē krēmsieru. Atlikušo krēmsieru atstāj dekorēšanai. Kūku dekorē ar apelsīna miziņām un riekstiem vai sevis izvēlētu dekoru. Ļauj ievilkties un pēc brīža pasniedz.

Izmēģini arī :

Ideālā žuljēna recepte

Kā mājās pagatavot izcilu laša tartaru

Perfektās lazanjas recepte



Šefpavārs. Foto:Pixabay.com

Šefpavārs. Foto:Pixabay.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas