Ņemot vērā, ka mikroorganismu līdzsvaram zarnās ir svarīga loma imunitātes veicināšanā, uztura speciāliste Anna Rozīte savā “Instagram” profilā atklāj trīs vērtīgus padomus, kas palīdzēs uzlabot tavu vēdera veselību un pašsajūtu ilgtermiņā.
30 augu izcelsmes produkti nedēļā
“Ēdiet vismaz 30 dažādus augu izcelsmes produktus nedēļas laikā. Nākamreiz, kad būsiet veikalā, nopērciet kaut ko no augļiem, dārzeņiem, pākšaugiem, pilngraudu produktiem, riekstiem un sēklām, ko sen neesat ēduši. Šie produkti satur šķiedrvielas, prebiotikas, kas ir barība “labajām” baktērijām mūsu mikrobiomā,” stāsta uztura speciāliste.
Izvēlies fermentētus produktus
Ja vēlies uzlabot savu imunitāti un zarnu mikrobiomu, Anna iesaka biežāk izvēlēties fermentētus produktus, proti, skābētus dārzeņus, piemēram, kāpostus un gurķus, skābpiena produktus, kas ir kefīrs, paniņas, lakto un jogurti bez piedevām, kā arī fermentētus sojas pupiņu izstrādājumus – tempe, tofu.
Ardievas rūpnieciski pārstrādātai pārtikai
Labs lēmums ikviena dzīvē būtu retāk izvēlieties rūpnieciski pārstrādātu pārtiku jeb saldumus, našķus un pusfabrikātus, kā arī pieskatīt lietoto cukura daudzumu ikdienā, lai tas nepārsniegtu 25 gramus jeb aptuveni piecas tējkarotes dienā.
https://www.instagram.com/p/CqQVCWhInEC/
Lasi arī: