Mušu kāpuri copei (Image by Beverly Buckley from Pixabay)
Miers, klusums, daba un paša noķerts loms - kas var būt labāks par makšķerēšanu brīvdienās. Jau iepriekš rakstījām, ka tā ir veselībai labvēlīga nodarbe, turklāt viens no angļu iecienītākajiem hobijiem. Bez tam, ar noķerto izdodas pagatavot ļoti labas vakariņas - uz grila gatavotu līdakas šašliku, gardēžu iecienīto krāsnī cepto foreli, folijā gatavoto karpu un citus labumus. Bet, lai līdz tam tiktu, zivs ir jānoķer. Un te, nu, talkā nāk zināšanas par ēsmu.
Mušu kāpuri - laba ēsma copei
Baltie gaļas tārpi jeb mušu kāpuri jebkurā gadalaikā ir vispopulārākā dzīvā ēsma un to lielākās priekšrocības ir tādas, ka pats makšķernieks var tos izaudzēt. Lai to izdarītu, nepieciešams nelielu jēlas gaļas gabaliņu nolikt saulainā vietā, kur pie tā brīvi var tikt klāt lielās zilās mušas. Pēc 2 līdz 3 dienām tās gaļas gabalā būs sadējušas oliņas. Atstāj visu vēl uz kādām četrām dienām, līdz no oliņām izšķiļas kāpuri. Ļoti iespējams, ka tie nedaudz smirdēs, tāpēc vēlams kāpurus "izfiltrēt" caur mitrām smiltīm vai zāģu skaidām. Vēlāk šos kāpurus vari ievietot stikla vai plastmasas traukā ar vāciņu, kam izdurti mazi caurumiņi, un novietot tos ledusskapī (ieteicamā gaisa temperatūra +3°C). Ja plāno uzglabāt tos ilgāku periodu, ik pa laikam ieber traukā mannā putraimus kā barību.
Lasi arī šos rakstus:
- TESTS: Atpazīsti zivis un uzzini, cik labs makšķernieks Tu esi!
- Kas ir zemūdens medības un kāpēc ir vērts tās izmēģināt?
- Joki īstiem makšķerniekiem.
Mušu kāpuri copei (Image by Beverly Buckley from Pixabay)