Zeltaini kraukšķīgas no ārpuses, bet mīkstas un sulīgas iekšpusē – tādas ir pēc šīs receptes pagatavotās Latvijā pazīstamākā un iecienītākā dārzeņa – kartupeļu pankūkas. Un tik daudz variācijas, kā tās gatavot ar citiem dārzeņiem!
Recepte:
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Miltaini kartupeļi, 1kg
Piens
1 liels sīpols
1 ola
Milti, aptuveni ēd.k.
Sāls
Eļļa, pēc garšas
Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, tādā veidā cepot iegūst kraukšķīgas kartupeļu pankūku maliņas, sīpolus uz smalkās, rīves vai piegriež smalkos gabaliņos, izmērcē pienā 20 minūtes, lai tie nepaliek brūni cepot, nospiež šķidrumu, pievieno sīpolus, olas, sāli un miltus un cep pankūciņas eļļā līdz tās kļūst brūnas. Lieko eļļu var nosusināt ar salvetēm.
Garšu dažādībai var pierīvēt uz smalko rīvi rīvētus burkānu, kabaci, bieti vai kādu citu dārzeni.
Pasniedz ar krējumu, lasi vai gaļu, piemēram, ceptu, kūpinātu cūkas krūtiņu.
Pagatavo arī citas gardas pankūkas:
- Pufīgās rauga pankūkas – viegla recepte brīvdienām
- Kā pagavot plānās pankūkas jeb franču krepes (crepes)?
Kartupeļu pankūkas ar kabaci, foto no Pixabay