Pagatavot frī kartupeļus, recepte (Image by Matthias Böckel from Pixabay)
Reizēm tik ļoti kārojas ko neveselīgu un kraukšķīgu, piemēram, zeltainus, gardus frī kartupelīšus. Pamērcēt kādā mērcītē un baudīt tos tāpat vien, bez papildus piedevām. To saucu par sevi palutināšanu un, ja ikdienā stingri tiek piekoptas veselīgas ēdienreizes, tad dažreiz var atļauties arī šādas vaļības. Kā šādus frī kartupeļus pagatavot? Lūk, recepte.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 1 kg kartupeļu;
- 1 litrs augu eļļas;
- Sāls.
Zeltainu, kraukšķīgu frī kartupeļu recepte:
- Nomizo kartupeļus, nomazgā, sagriež vienāda resnuma stienīšos. Noskalo tos zem tekoša aukstā ūdens, izklāj uz dvieļa un kārtīgi nosusina, lai klāt nav mitruma;
- Katliņā lej augu eļļu (apmēram 1/3 daļu no katliņa), uzsilda. Fritētiem kartupeļiem izcilā eļļas temperatūra ir 130 grādi, tāpēc vari izmantot virtuves termometru, lai zinātu, kad tā sasniegta;
- Pa nelielām porcijām liec kartupeļus eļļā un cep, kamēr tie mīksti. Ar naža galu pārbaudi, vai gatavi;
- Kad kartupeļi mīksti, izklāj tos uz papīra dvieļiem, ļaujot liekajai eļļai notecēt;
- Karsē eļļu pa jaunam līdz 180 grādu temperatūrai un atkal pa porcijām liec iekšā ceptos kartupeļus. Fritē, kamēr tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi;
- Kad visi gatavi, pārkaisi pāri sāli.
Arī šos ēdienus varēsi pagatavot ātri un viegli:
- Ideālā picas mīkla: pagatavo vien 15 minūtēs;
- 10 dažādas karstmaizes! Video receptes jebkurai gaumei;
- Lasis 10 minūtēs: viegla recepte izcilai maltītei;
- Recepte: ātrie pīrādziņi no saldētās rauga mīklas.
Pagatavot frī kartupeļus, recepte (Image by Matthias Böckel from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas