Banāni, Image by Security from Pixabay
Veikalā iegādātie banāni mēdz sabrūnēt ātrāk nekā Tu to vēlies. Lūk daži padomi, kā šos tropiskos augļus saglabāt ilgāk svaigus!
Pērc zaļākos banānus
Ja mēs atrodamies lielveikalā un mēģinām izvēlēties starp zaļiem un dzelteniem banāniem, mēs bieži izvēlēsimies pēdējo iespēju. Viņi vienkārši izskatās garšīgākie! Tomēr, ja pērc vairumā un banānus neplāno apēst tūlīt pēc to iegādes, labāk izvēlēties zaļāko variantu. Tādā veidā tie būs labi ēšanai pēc tam, kad nedaudz vēlāk būs nogatavojušies.
Ietin banānu kātu folijā vai pārtikas plēvē
Tiklīdz banānus norauj no koka, tas sāk nogatavoties, bet lūzuma vietā sāk izdalīties etilēns. Ir veids, kā to novērst, ātru banānu nogatavošanās procesu - iesaiņo kātu kādā pārtikas plēvē vai folijā. Vislabāk to darīt katram banānam atsevišķi.
Katru banānu, kas jau ir nogatavojies, ieliec ledusskapī
Nogatavinātu, dzeltenu banānu uzglabāšana ledusskapī var pagarināt augļa dzīves ilgumu. Tomēr nav laba ideja to darīt ar zaļajiem banāniem.
Sasaldē banānus
Vēl viens veids, kā saglabāt banānus labus, ir tos sasaldēt, protams, ja tie ir nogatavojušies! Neliec saldētavā banānus ar mizu, bet gan nomizo tos! Saldētus banānus var lieliski izmantot dažādos smūtijos un pat neiedomājamo gardos vegānu saldējumos!
Lasi arī:
- Vai banāni palīdz uzņemt vai zaudēt svaru?
- RECEPTE: Bergfeldes vegānu "saldējums"
- Ceptas banānu laiviņas – deserta recepte
Banāni, Image by Security from Pixabay