Šefpavārs Mārtiņš Sirmais. Foto: LETA
Latviešu pavārs Mārtiņš Sirmais ir vērsies pie saviem sekotājiem ar lūgumu – atbildēt uz septiņiem jautājumiem, kuri vērš uzmanību uz kādu Latvijas ēdināšanas nozarei svarīgu jautājumu. Proti, kādēļ Latvijā noteiktā PVN likme ēdināšanas nozarei ir otra augstākā Eiropas Savienībā?
“Es esmu pavārs, virtuvē esmu kopš 16 gadu vecuma, tagad man ir pāri 40, principā visu mūžu. Nosirmoju virtuvē,” video iesāk Sirmais. Viņš skatītājiem lūdz komentāros zem “Instagram” ieraksta sniegt atbildes uz 7 jautājumiem.
Ja kāds no jums ir gudrāks par mani, lūdzu, atbildiet komentāros.
“Pirmais, kas man interesē ir sēņu vietas. Varbūt jūs zināt, kur ir labākās sēņu vietas Latvijā?” jautā pavārs.
Taču sēņu vietas nav galvenais, ko pavārs vēlas noskaidrot: “Otrais jautājums - kāpēc mums ir otra augstākā PVN likme Eiropas Savienībā restorānu nozarē?”
“Trešais jautājums – cik tieši lēnāk ir jābrauc, lai tālāk tiktu?” turpina Sirmais.
Ceturtais jautājums, iespējams, saistīts ar lielo remontdarbu skaitu, kas šobrīd norit gan Rīgā, gan citviet Latvijā: “Kad Latvija tiks nodota ekspluatācijā? Varbūt kāds zina?”
“Kādēļ 85% ES dalībvalstu ir samazināta PVN likme ēdināšanas nozarei, un kāpēc mums nav?” viņš turpina.
Taču pēdējie divi jautājumi liek aizdomāties par to, kas šobrīd notiek Latvijā:
Kāpēc mums naudas valstī ir vairāk nekā jebkad? Un varbūt jūs varētu precizēt – kad un kur tieši pūcei ziedēs aste?
Šefpavārs Mārtiņš Sirmais. Foto: LETA