Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kanēlis – lielisks veids, kā uzlabot dārza augu veselību un atbaidīt kukaiņus

Dārzs. Foto: Unsplash

Dārzs. Foto: Unsplash

Kanēli mēs varam izmantot ne tikai virtuvē, bet arī dārzā – dārzkopji iesaka to izmantot arī uz augiem savā dārzā, lai tie veselīgi augtu un attīstītos, raksta “The Mirror”.

Kanēlis ir viena no populārākajām garšvielām, ko izmantojam virtuvē mūsu ēdienkartē, jo īpaši gatavojot saldos ēdienus. Taču to var izmantot arī ārpus virtuves - dārzā, lai palīdzētu augiem.

Šī garšviela var palīdzēt cīnīties ar sēnītēm (piemēram, gļotu pelējumu), kas var parādīties uz augiem. Sēnīšu slimība un baltā pelējuma sēne var skart vairāk nekā 360 augu sugas, tostarp pupiņas, zirņus, salātus un kāpostu dzimtas pārstāvjus.

Sēnītes ir viegli atpazīt pēc to simptomiem, kas ietver ar ūdeni piesūkušos plankumus uz ziediem, stublājiem, lapām un pākstīm. Tas izraisa lapu vīšanu, dzeltēšanu un galu galā to atmiršanu.

Dārza augiem var pagatavot kanēļa aerosolu, sajaucot garšvielu ar ūdeni un atstājot to uz nakti nostāvēties. Pēc tam maisījumu pārfiltrējiet caur kafijas filtru un iegūto ūdeni iepildiet izsmidzinātāja pudelē. Kad tas ir izdarīts, apsmidziniet sēnīšu skarto augu stublājus un lapas.

Ja jums ir problēmas ar kukaiņiem, kas tiecas bojāt jūsu augus, kanēlis ir labs atbaidīšanas līdzeklis. Jo īpaši skudras izvairās no vietām, kur kanēlis ir izkaisīts, tāpēc tas ir lielisks veids, kā mazos kukaiņus turēt pa gabalu no sava dārza.

Lasi arī:

Dārza darbarīku ABC: 7 svarīgākie instrumenti, kas nepieciešami katram dārzniekam

Kā uz palodzes izaudzēt mikrozaļumus un diedzēt sēklas?

Darbi, kas jāpaveic pavasarī, lai rozes ziedētu koši un skaisti

Dārzs. Foto: Unsplash

Dārzs. Foto: Unsplash

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas