Kas gan var būt gardāks par svaigām lašmaizītēm. Bet, ko darīt, ja neviens no mazsālīto lašu gabaliņiem veikalā neuzrunā? Tad laiks pašiem to pagatavot. Šo recepti iesaka Liene Kiviča. Izmēģini arī tu!
Nepieciešams:
- Svaigs lasis;
- Sāls 3 ēdamkarotes;
- Cukurs 2 ēdamkarotes
Lasi notīra no zvīņām, noņem galvu, asti, spuras. Sagriež palielos gabaliņos.
Sāli ar cukuru sajauc attiecībā 3:2.
Laša fileju apviļā sāls un cukura maisījuma un lieko nokrata.
Zivi kārto traukā ar ādu uz augšu un pa virsu uzliek slogu.
Liek ledusskapī uz vairākām stundām vai pat nakti.
Kad lasis gatavs, nolej lieks šķidrumu un griež šķēlītēs. Šādi pagatavots lasis būs piemērots arī tartaram.
Gatavs!
Izmēģini arī:
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas