Olgai Rajeckai ir rūpīgi izstrādāti ēšanas paradumi.
Par tiem viņa stāsta:
"Divas reizes nedēļā ēdu gaļu, vienu – reizi zivi, trīs reizes – zupu, bet katru dienu – olas, svaigus dārzeņus, citronus, ābolus un citus augļus. Ģimenei parasti gatavoju es, sestdienu un svētdienu rīti mums ir īpaši garo brokastu un pārrunu laiks. Draugiem arī gatavoju – svētkos un pēc deju mēģinājumiem, piemēram, skābu kāpostu zupu, kartupeļu kārtojumu, dažādus salātus."
Lai svētki būtu papildināti ar kādu klasisku garšu savienojumu, laiks ķerties klāt siļķei kažokā.
Nepieciešams (3 personām):
- 3 olas;
- 2 vidēja;
- 3 vidēja;
- 1 vidēja;
- 200 g skābā krējuma
- 125 g majonēzes;
- 3 marinēti gurķi;
- 90 g siļķes;
- garšvielas pēc izvēles;
- sauja sagrieztu lociņu un diļļu.
Novāri bietes, kartupeļus un olas, atdzesē un sarīvē. Sagriez siļķi, sīpolus, zaļumus. Sarīvē marinēto gurķi. Majonēzi sajauc ar krējumu un garšvielām.
Kārto siļķi traukā: liec siļķi, tad sīpolus, daļu kartupeļu, daļu mērces. Sajauc bietes ar ēdamkaroti mērces, kārto pa virsu. Liec pārējos kartupeļus, mērci, pa virsu – olas un zaļumus.
Izmēģini arī kādu no šīm receptēm:
Recepte – dāvanas ideja: Apelsīnu konfektes
Publicitātes foto