Foto: ekrānšāviņš no @ievajaniseva/Instagram
Digitālā satura veidotāja Ieva Janiševa savā Instagram lapā @ievajaniseva dalījusies ar lielisku recepti mutē kūstošai pastai ar jūras veltēm. Izmēģini arī tu!
Nepieciešams:
- Ķirštomātiņi (mazais iepakojums);
- Sauja spināti;
- 5 ķiploku daiviņas;
- 1 sarkanais sīpols;
- Neliels laša gabals;
- 2 paka mīdijas/ganreles mix – var droši saldētas;
- 1 iepakojums Philadelphia siers;
- Garšvielas pēc izvēles;
- Olīveļa;
- Saldais krējums 250 ml;
- Rīvēts cietais siers;
- Spageti vai kāds cits pastas veids
Cepamtraukā liek veselus ķirštomātiņus, spinātus, smalki sagrieztu sīpolu, veselas ķiploku daiviņas, jūras veltes un pa vidu Philadelphia sieru.
Pārber pāri izvēlētās garšvielas, pārlej olīveļļu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Ik pa laikam prātīgi samaisa sastāvdaļas.
Kad tomātiņi mīksti, pielej saldo krējumu.
Kad lasis gatavs un tomātiņi mīksti, visu samaisa viendabīgā masā un visu pasautē kādos 150 grādos, kamēr vārās pasta.
Kad pasta gatava, visu sajauc kopā. Pasniedz karstu, uzkaisot rīvētu cieto sieru.
Izmēģini arī šīs receptes:
5 vienkāršas makaronu receptes
Recepte: Laša fileja baltvīna/saldā krējuma mērcē ar makaroniem
Foto: ekrānšāviņš no @ievajaniseva/Instagram