Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pelēkie zirņi ar speķi – recepte

Pelēkie zirņi ar speķi, foto - Shutterstock

Pelēkie zirņi ar speķi, foto - Shutterstock

Ziemassvētku vakarā esot jānoēd sauja pelēko zirņu, lai nebūtu jāraud nākamajā gadā. Lai katrs varētu apēst savu sauju zirņu, pagatavo tos mājās pēc šīs lieliskās un gardās receptes! Atceries, ka pelēki zirņi ar speķi lieliski garšo, uzderot kefīru, kuru arī vari pati sagatavot, ja vien Tev mājās ir Tibetas piena sēne!

Nepieciešams:

  • Pelēkie zirņi, 500 g
  • Žāvēta gaļa, 300 - 400g
  • Vidēja lieluma sīpoli, 2 gb.
  • Ūdens
  • Garšvielas (sāls, pipari)

Pagatavošana:

Zirņus uz nakti izmērcē ūdenī, nokāš, noskalo un liek vārīties 1,5 – 2h. Vārīšanās procesā veidojas putas, kas jānosmeļ. Sāli pievieno tad, kad zirņi jau ir gandrīz gatavi, pretējā gadījumā tie var ilgāk vārīties! Kad zirņi gatavi, tos nokāš un notecina caurdurī vai sietā.

Sagriež gaļu un sīpolus, liek cepties, nepievienojot klāt eļļu vai citas taukvielas, jo pati žāvētā gaļa izdalīs tauciņus. Kad sīpoli un gaļa sacepušies, pievieno pēc garšas piparus, samaisa un iejauc zirņos.

Lai labi garšo un ne asaras nākamajā gadā!

Ziemassvētku galdā mielo visus arī ar citiem gardiem ēdieniem:

Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi

Recepte, kas ļaus pagatavot neizsakāmi gardu un sulīgu cūkgaļas ruleti

Kāpostu tīteņi - recepte

Pagatavo piparkūkas - viegla mīklas recepte!

Recepte: Siļķe kažokā

Pelēkie zirņi ar speķi, foto - Shutterstock

Pelēkie zirņi ar speķi, foto - Shutterstock

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas