Eksotisko valstu iedzīvotāju ēšanas paradumi un vēl jo vairāk – dažas tur iecienītas delikateses ir tādas, ka vidusmēra eiropietim mati ceļas stāvus no šausmām. Līdzīgā situācijā nu ir nonākuši arī latviešu Peru apceļotāji no raidījuma “Četri uz koferiem”, ieturot maltīti vietējā restorāniņā.
Jūrascūciņas cepetis ir tradicionāla Peru delikatese, kuru nobaudīt visiem ceļotājiem gan nepietiek drosmes. Ieva Adamss un Lauris Reiniks, par šausmām visiem veģetāriešiem, ir gatavi vietējo kulināro izzināšanā iet līdz galam un to nodegustēt, taču Samanta Tīna un Jānis Jubalts ir gluži pretējas domās.
Jānim jau doma vien par jūrascūciņas ēšanu uzdzen nelabumu, jo viņš uzreiz iedomājas par savu ģimenes mīluli Stjuartu. Mūziķis arī atklāti atzīst, ka ir lietas, ko nemūžam nespētu ieēst: “Piemēram, ja es apceļotu Āzijas valstis un man piedāvātu pagaršot suņa gaļu, es noteikti atteiktos – suns taču ir cilvēka draugs!”
Vēl grūtāk, šķiet, iet veģetārietei un dzīvnieku mīļotājai Samantai. Nespēdama noskatīties, kā Ieva un Lauris mielojas ar atnesto cepeti, viņa pārsēžas pie cita galdiņa. “Nu nē, es nevaru uz to skatīties. Vēl nupat mēs tās cūciņas redzējām dzīvas, barojām un mīļojām, viņas bija tik jaukas” – Samantas pārdzīvojums patiešām ir īsts.
Izmantojiet izdevību vismaz neklātienē apceļot tik fantastisku zemi kā Peru, noskatoties “Četri uz koferiem” aizraujošās epizodes!
Skatieties arī:
Samantu Tīnu Peru sagaida ar ovācijām
Veģetārietei Samatai Tīnai šova laikā mēģina iemānīt gaļu
Ieva Adamss "piedegustē" pilnu somu ar saldumiem