Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Popularitāti gūst pikniki, kur ēdienu gatavo uz griliem, izmantojot grilgāzi: 5 receptes iedvesmai

Foto: Gerald Jake Abangan, Pexels.com

Foto: Gerald Jake Abangan, Pexels.com

Pikniks ir lielisks veids, kā pavadīt laiku svaigā gaisā ar ģimeni un draugiem, un šogad kā ēdināšanas iestādēs, tā privātos pasākumos arvien populārāki kļūst pikniki, kur ēdienu gatavo uz gāzes griliem, kas darbināmi ar propāna gāzi. Tas ne tikai piešķir ēdienam īpašu garšu, bet arī rada īpašu atmosfēru. Bet kāpēc gāzes grili, ir kļuvuši tik ļoti populāri? Devāmies uz Linde Gas uzņēmumu, kas piedāvā iegādāties grilgāzi, lai to noskaidrotu. Un, lai iegūtu pāris receptes, ko pašiem izmēģināt!

Kāpēc gatavot uz grila, kas darbojas ar grilgāzi?

  1. Ātrums un ērtība: Ar grilgāzi darbināmi grili uzsilst ļoti ātri, kas nozīmē, ka vari sākt gatavot gandrīz uzreiz. Tas ir īpaši noderīgi, ja tev ir maz laika vai ja vēlies ātri pagatavot maltīti pēc darba.
  2. Precīza temperatūras kontrole: Grilgāzes grili ļauj precīzi kontrolēt temperatūru, kas ir svarīgi, lai nodrošinātu vienmērīgu un pareizu ēdiena pagatavošanu. Tas ir īpaši svarīgi, gatavojot gaļu, jo pārāk augsta vai zema temperatūra var ietekmēt ēdiena kvalitāti.
  3. Veselīgāka gatavošana: Grilgāzes grili ļauj gatavot ēdienu bez liekām taukvielām, jo tauki notek no ēdiena un neuzsūcas atpakaļ. Tas padara ēdienu veselīgāku un mazāk kaloriju bagātu. Daudzi mūsu aptaujātie skaidro, ka šis - veselīgākas maltītes aspekts - viņiem ir viens no būtiskākajiem;
  4. Daudzveidība: Šāda veida grili ir ļoti daudzpusīgi un ļauj gatavot dažādus ēdienus, sākot no gaļas un zivīm līdz dārzeņiem un pat desertiem. Tas nozīmē, ka vari eksperimentēt ar dažādām receptēm un garšām.
  5. Sociālais aspekts: Grilēšana ir lielisks veids, kā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem. Tas rada īpašu atmosfēru un ļauj visiem piedalīties ēdiena gatavošanā un baudīšanā.

5 ideālas receptes, kas noteikti iepriecinās gan tevi, gan tavus viesus

1. Grilēti dārzeņu iesmi

Sastāvdaļas:

  • Paprika (sarkana, dzeltena, zaļa)
  • Cukini
  • Sīpoli
  • Šampinjoni
  • Olīveļļa
  • Sāls un pipari
  • Garšaugi pēc izvēles (piemēram, rozmarīns, timiāns)

Pagatavošana:

  1. Sagriez dārzeņus vienādos gabalos.
  2. Uzspraud dārzeņus uz iesmiem.
  3. Apziež ar olīveļļu un apkaisa ar sāli, pipariem un garšaugiem.
  4. Grilē uz vidējas uguns, līdz dārzeņi ir mīksti un viegli apbrūnināti.

2. Grilēts steiks ar ķiploku sviestu

Sastāvdaļas:

  • Steiks (ribeye, sirloin vai t-bone)
  • Sviests
  • Ķiploki
  • Sāls un pipari
  • Svaigi garšaugi (piemēram, pētersīļi)

Pagatavošana:

  1. Apkaisa steiku ar sāli un pipariem.
  2. Grilē uz augstas uguns, līdz sasniegts vēlamais gatavības līmenis.
  3. Kamēr steiks grilējas, sajauc sviestu ar sasmalcinātiem ķiplokiem un garšaugiem.
  4. Kad steiks ir gatavs, uzliec ķiploku sviestu virsū un ļauj tam izkust.

3. Grilētas garneles ar citronu un ķiplokiem

Sastāvdaļas:

  • Garneles (tīrītas un bez čaumalas)
  • Olīveļļa
  • Citronu sula
  • Ķiploki
  • Sāls un pipari
  • Svaigi garšaugi (piemēram, dilles)

Pagatavošana:

  1. Sajauc garneles ar olīveļļu, citronu sulu, sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli un pipariem.
  2. Uzspraud garneles uz iesmiem.
  3. Grilē uz vidējas uguns, līdz garneles ir rozā un viegli apbrūninātas.

4. Grilētas vistas krūtiņas ar medu un sinepēm

Sastāvdaļas:

  • Vistas krūtiņas
  • Medus
  • Dižonas sinepes
  • Olīveļļa
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

  1. Sajauc medu, sinepes, olīveļļu, sāli un piparus.
  2. Apziež vistas krūtiņas ar marinādi.
  3. Grilē uz vidējas uguns, līdz vistas krūtiņas ir gatavas un viegli apbrūninātas.

5. Grilētas ananasa šķēles ar kanēli

Sastāvdaļas:

  • Ananass (sagriezts šķēlēs)
  • Kanēlis
  • Brūnais cukurs

Pagatavošana:

  1. Apkaisa ananasa šķēles ar kanēli un brūno cukuru.
  2. Grilē uz vidējas uguns, līdz ananass ir karamelizēts un viegli apbrūnināts.

Ceram, ka iedvesmojām Tevi sekot jaunajam piknika trendam. Un, ja vēlies uzzināt vairāk par grilēšanu, izmantojot grilus ar gāzi, tad iesakām izlasīt Linde Gas padomus par ēdiena grilēšanu.

Foto: Gerald Jake Abangan, Pexels.com

Foto: Gerald Jake Abangan, Pexels.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas