Aukstā zupa. Foto: lienekivica/Instagram
Kad klāt karstais laiks, pie plīts nemaz negribas stāvēt, tāpēc lieti noder kāda laba aukstās zupas recepte. Šis ēdiens būs ne tikai viegli pagatavojams, bet arī patīkami atveldzēs. Ar recepti sociālajā vietnē Instagram dalījās Liene Kiviča.
Nepieciešams:
- 2 burciņas "Spilvas" marinētās bietes;
- 5–6 vārītas olas;
- svaigs gurķis;
- marinets gurķis;
- loki un dilles;
- 3-4 l kefīrs
Visu, kas griežams (olas un gurķi), sagriež smalki un ber lielākā bļodā vai katlā.
Pa virsu lej kefīru vai paniņas, pieber marinētās bietes, lokus un dilles.
Garšvielas liek pēc nepieciešamības. Tāpat Liene iesaka nedaudz pievienot marinēto gurķu ūdeni.
Visu samaisa.
Liene atzīst, ka zupai mēdz pievienot arī etiķi, savukārt Andris Kivičs pieliek tā pavairāk piparus.
Lasi arī:
Recepte: Cūkgaļas fileja austeru mērcē ar kartupeļu biezeni un pesto salātiem
Aukstā zupa. Foto: lienekivica/Instagram