Auzu pārslu un ogu deserts. Foto: publicitātes foto
Viegls un ātrs deserts. Piemērots laiskam darba dienas vakaram, kad sakārojas ko saldu, bet negribas gatavot neko sarežģītu.
Nepieciešams:
Auzu pārslas;
Cukurs;
Biezpiens;
Saldais krējums;
Pūdercukurs;
Saldētas ogas pēc izvēlas;
Želatīns
Pagatavošana:
Apgrauzdē auzu pārslas ar cukuru – aktīvi maisot – lai nepiedeg, līdz cukurs izkūst un auzas paliek brūnas.
Biezpienu, saldo krējumu un pūdercukuru sakuļ līdz viendabīgai konsistencei
Saldētas ogas sablendē līdz smūtija masai un pievieno želatīnu – aptuveni 1 paku saldētas ogas uz pus paciņu želatīna – maisīt iekšā tikai istabas temperatūras ogās, lai želatīns nesastingst uzreiz.
Glāzē ber gatavās auzu pārslas, pārlej ar ogu masu, liek ledusskapī uz pāris stundām. Kad masa sastingusi, liek biezpiena krēmu, un, ja ir palicis pāri, apber ar atlikušajām auzām, un pārlej ar otro ogu kārtu. Dekorē kā vien sirds kāro.
Pagatavo arī:
Auzu pārslu un ogu deserts. Foto: publicitātes foto