Kartupeļu biezenis. Foto:Antony Trivet, Pexels.com
Kartupeļu biezenis ir lieliska piedeva gaļas un zivju
ēdieniem. Tas vienlīdz labi garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Nepieciešams ( proporcijas atkarīgas no ēdāju daudzuma) :
- Kartupeļi
- Piens
- Sviests
- Ķiploki
- Malts muskatrieksts
- Sāls
-Pipari
- Zaļumi
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Nomizo trīs ķiploka daiviņas, sagriež nedaudz mazākos gabaliņos un vāra kopā ar kartupeļiem. Pievieno sāli pēc garšas un vāra līdz kartupeļi mīksti. Nokāšam. Vārītos kartupeļu kopā ar ķiplokiem samīca. Pievieno uzsildītu pienu un nedaudz kausēta sviestu. Visu vēlreiz samīca. Pievieno šķipsniņu malta muskatrieksta un visu saputo ar putojamo slotiņu. Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.
Izmēģini arī :
Vienkāršā recepte: konservētu tomātu krēmzupa
Kartupeļu biezenis. Foto:Antony Trivet, Pexels.com