Graužamburkāniņi. Foto: ms.svece/Instagram
Neizdodas rast jaunas idejas, ko uzkost klāt pie vakariņām vai tāpat, kad sakārojas ko kreptīgāku? Izmēģini šo Noras Sveces graužamburkāniņu recepti un tavas garšas kārpiņas būs sajūsmā.
Uz 0,5 l burciņu nepieciešams:
- Burkānus (cik nu kuram ielien);
- ķiplokus (labi daudz);
- 1 tk sāls;
- 2tk cukuru;
- 2 tk etiķi;
- 2ēdk olīveļļu
- ~2 ēdk sojas mērci;
- sauju sakapātu diļļu
Burkānus nomizo un sagriež smalkāk, piemēram, četrās daļās. Saliek tos burciņā.
Pēc tam burkānus pārber ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli, cukuru.
Pārlej pāri etiķi, olīveļļu, sojas mērci.
Pa virsu liek dilles.
Burciņu aiztaisa un sakrata, lai viss apjaucās un tiek klāt visiem burkāniņiem, atstāj ledusskapī uz vismaz 30min un gatavs!
Video recepti meklē šeit.
Pagatavo arī ko no šīm uzkodām:
Graužamburkāniņi. Foto: ms.svece/Instagram