
Liellopu gaļa Burgundijas gaumē. Foto: publicitātes foto
Mājās gaidāmi ciemiņi un vēlies viņus kārtīgi pacienāt? Šī būs īstā recepte tādam gruntīgam pamatēdienam. Ēdienu galdā cēla politiķe Marija Golubeva raidījumā "Vakariņš ar savējiem".
Nepieciešams:
pudele sarkanvīna sauss;
1.5kg liellopu gaļa sagriezta gabaliņos;
125 grami sagriezts bekons gabaliņos;
3 gab. sīpoli apcepti;
2 lieli burkāni;
2 šalotes sīpoli;
2 ķiploku daiviņas;
Kartupeļi
Pagatavošana:
Sakumā apcep atsevišķi sīpolus un gaļu.
Gaļai jābūt klāt maziem bekona gabaliņiem, ko cep ar liellopu.
Pievieno apceptus burkānus, ķiplokus.
Vīnu liek klāt, kad apcepti burkāni.Tad ļauj ievilkties un liek klāt pētersīļu galus un timiāna zariņu – pēc tam tos ņem ārā.
Liek krāsnī sautēties vismaz 2h – pa vidu pievieno apceptos sīpolus.
Vēlāk krāsnī cep arī kartupelīšus, kas pirms tam apbērti ar mīļākajām garšvielām un apslacīti ar nedaudz eļļas.
Pagatavo arī:
Svētku galdam: 5 gardas un oriģinālas karstvīna receptes

Liellopu gaļa Burgundijas gaumē. Foto: publicitātes foto