Maizes zupa. Foto: ekrānšāviņš no TOP VEIKALI/Youtube
Maizes zupa ir viens no tradicionālajiem latviešu klasiskajiem desertiem un cilvēki, kuri to reiz nogaršojuši dalās divās daļās. Vieni to vairs nevēlas nekad garšot, otri nevar vairs iedomāties savu dzīvi bez šī lieliskā deserta. Izmēģini arī tu šo recepti un sapratīsi, ka piederi pie tiem otrajiem – šis deserts ir tas, kurš liek dejot visām garšas kārpiņām!
Nepieciešams:
- 250 g rupjmaizes bez garoziņas;
- 200–250 g žāvētu augļu (melno plūmju, dateļu, dzērveņu, aprikožu vai citu);
- 1,5 l verdoša ūdens;
- 50 g brūnā muskovado cukura;
- 2 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījuma;
- 2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas;
- Puscitrona sula;
- 100 ml saldā krējuma un kanēlis pasniegšanai
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Maizi sarīvē uz rupjās rīves. Sajauc ar cukuru un vienmērīgi izklāj uz cepamplāts. Grauzdē krāsnī 15–20 minūtes.
Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj ievilkties 20 minūtes. Pievieno augļus un karsē virs vidēji lēnas liesmas apmēram 10 minūtes, līdz augļi mīksti. Piecas minūtes pirms gatavības iemaisa garšvielas, citrona miziņu un citrona sulu.
Pasniedz atdzesētu ar uzputotu saldo krējumu un šķipsniņu kanēļa.
Zemāk skaties video recepti!
Izmēģini arī šīs desertu receptes:
Recepte: Intara Busuļa saldā šokolādes desa
Maizes zupa. Foto: ekrānšāviņš no TOP VEIKALI/Youtube