Kāds interesants, bet viegls deserts – garšas saplūdīs kopā un vēders pielīs pilns ar laimi. Pats galvenais – tā pagatavošanā vari iesaistīt arī ģimeni. Kopā gatavošanas prieks tika izbaudīts arī raidījumā "Vakariņš ar savējiem".
Vārītais krēms:
*piens 250ml
*salds krejums 250 ml
*vaniļas standziņa 1gb, kuru pārgriež gareniski, izkasa visu vidiņu
Šo visu liek vārīties.
Atsevišķi sajauc:
*cukurs 6 ēd.k.
*olu dzeltenumi 6gb
*kukurūzas ciete – 1 ēd.k.
Liek klāt sildīties, līdz sāk burbuļot, tad viss sabiezē.
Vēlams izkāst visu caur sietu, lai vaniļas standziņas mazie gabaliņi nepaliek.
Rabarberu biezenis:
*rabarberi sagriezti gabaliņos – 500g;
*cukurs 150g;
*ūdens – nedaudz, lai cukurs labāk izšķīst
Vāra līdz rabarbers ir pilnīgi mīksts, sablendē visu blenderī.
Zemeņu biezenis:
*zemenes 500g
Sajauc ar
*cukurs 5ēd.k.
*agar agar 1 tējkarote (var arī bez)
Uzvāra, sablendē, kad atdziest – pievieno
* gaišo rumu, vēlreiz visu sablendē.
Drumstala:
*sviests 150g
*milti 150g
Ar rokām izveido drumstalu. Tikai kad izveidojušās drumstalas, pieliek
*brūnais cukurs 4 ēd.k.,
*šķipsna sāls
Kad izveidojusies drumstala, liek uz cepešpannas 160 grādos izcep, atdzesē un vēl ar rokām saberž.
Visu kārto uz šķīvja kā vien sirds kāro. Izkārtošanas idejas vari atrast arī video.