Pildītas kotletes. Foto: Receptes Video Virtuve /Youtube
Kad apnikušas parastās kotletes vai karbonādes, laiks ķerties pie kā nedaudz sarežģītāka, bet tik pat garšīga. Šajā reizē izmēģini pagatavot pildītās kotletes.
Nepieciešams:
- Liellopa maltā gaļa 300 g;
- Sīpols 1/2 gab;
- Baltmaize 50 g (ūdens vai piens ap 100 ml);
- Sāls, pipari;
- Rīvamize panējumam 100 g;
- Eļļa
- Pētersiļi 2-3 ēdamkarotes;
- Sīpols 1/2 gab;
- Vārīta ola 1 gab;
- Rīvmaize 30 g;
- Sāls, pipari
Sīpolus sīki sagriež, apcep eļļā. Maizi aplej ar ūdeni.
Olu, pētersīļus sakapāt, pievienot 1/2 apceptos sīpolus, rīvmaizi 30g, sāli, piparus, samaisīt, masu sadalīt 4 daļās.
Maizi samīcīt, pievienot apceptu atlikušo sīpolu, malto gaļu, sāli, piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisīt.
Gaļas masu sadalīt 4 daļās, katru uzlikt uz pārtikas plēves, izveidot plācenīti, tad likt iekšā pildījumu, galus ar plēves palīdzību saspiež kopā (veidojot garenu kotleti), apviļāt rīvmaizē. Apcept sakarsētā eļļā no abām pusēm, tad kotletes pārliek cepamā formā, cep cepeškrāsnī 180C* 20-25 minūtes (gatavību pārbauda ar kociņu, ja sula gaiša gatavs, ja rozā – paturi vēl 5-10 minūtes cepeškrāsnī).
Video recepti skaties zemāk.
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Rudzu miltu pankūkas ar biezpiena – kabača pildījumu
Pildītas kotletes. Foto: Receptes Video Virtuve /Youtube