Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Sātīgā un sildošā skābo kāpostu zupa

Skābu kāpostu zupa. Foto: Facebook/edamskaisti

Skābu kāpostu zupa. Foto: Facebook/edamskaisti

Kad ārā kļūst aizvien aukstāks un mājās atgriezies ar nosalušu degunu un rokām, ir laiks pagatavotu zupu, kura sasildīs gan vēderu, gan dvēseli, turklāt viennozīmīgi ir populārākā rudens/ziemas sezonā!

Skābētu kāpostu zupa no kulinārā bloga "Ēdam skaisti" recepšu krājuma:

Sastāvdaļas:

  • 700g cūku ribiņu;
  • 1kg dabīgi skābētu kāpostu;
  • 2-3 kartupeļi;
  • 2 burkāni;
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
  • 1 sīpols;
  • Sauja miežu putraimu;
  • Taukvielas ribiņu apcepšanai (cūku tauki/sviests);
  • Garšvielas (sāls, cukurs, pipari, kūpināta paprika);
  • Ūdens.

Pagatavošana:

⁠Katlā sakarsētā taukvielā apcep ribiņas no abām pusēm, tad tās izņem laukā.

Palikušajās taukvielās apcep sīpolus, pēc brīža pievieno sagrieztus burkānus, tomātu pastu, paprikas pulveri, izmaisa un pakarsē.

⁠Tad pievieno skābētus kāpostu, pakarsē, pievieno atpakaļ ribiņas, izmaisa un vēl brīdi pasutina.

⁠Kad laiciņš pagājis, pievieno ūdeni tik daudz, lai tas ir pāris pirkstu augstumā virs kāpostiem un vāra aptuveni 20 minūtes.

⁠Tad zupai pievieno miežu putraimus un kartupeļus.

Pēc brīža pagaršo, pievieno sāli, mazliet cukuru, lai iegūtu labāko garšu.

Vāra tik ilgi, kamēr gatavs.

Pasniedz ar zaļumiem.

Skābu kāpostu zupa. Foto: Facebook/edamskaisti

Skābu kāpostu zupa. Foto: Facebook/edamskaisti

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas