Skābu kāpostu zupa. Foto: Facebook/edamskaisti
Kad ārā kļūst aizvien aukstāks un mājās atgriezies ar nosalušu degunu un rokām, ir laiks pagatavotu zupu, kura sasildīs gan vēderu, gan dvēseli, turklāt viennozīmīgi ir populārākā rudens/ziemas sezonā!
Skābētu kāpostu zupa no kulinārā bloga "Ēdam skaisti" recepšu krājuma:
Sastāvdaļas:
- 700g cūku ribiņu;
- 1kg dabīgi skābētu kāpostu;
- 2-3 kartupeļi;
- 2 burkāni;
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
- 1 sīpols;
- Sauja miežu putraimu;
- Taukvielas ribiņu apcepšanai (cūku tauki/sviests);
- Garšvielas (sāls, cukurs, pipari, kūpināta paprika);
- Ūdens.
Pagatavošana:
Katlā sakarsētā taukvielā apcep ribiņas no abām pusēm, tad tās izņem laukā.
Palikušajās taukvielās apcep sīpolus, pēc brīža pievieno sagrieztus burkānus, tomātu pastu, paprikas pulveri, izmaisa un pakarsē.
Tad pievieno skābētus kāpostu, pakarsē, pievieno atpakaļ ribiņas, izmaisa un vēl brīdi pasutina.
Kad laiciņš pagājis, pievieno ūdeni tik daudz, lai tas ir pāris pirkstu augstumā virs kāpostiem un vāra aptuveni 20 minūtes.
Tad zupai pievieno miežu putraimus un kartupeļus.
Pēc brīža pagaršo, pievieno sāli, mazliet cukuru, lai iegūtu labāko garšu.
Vāra tik ilgi, kamēr gatavs.
Pasniedz ar zaļumiem.
Skābu kāpostu zupa. Foto: Facebook/edamskaisti