Tunča un siera salāti. Foto: edam_majas/Instagram
Svētki tuvojas arvien straujākiem soļiem. Laiks krāt receptes, ko likt svētku galdā – šie gardie salāti gan noderēs arī ikdienā. Netici? Izmēģini! Citas tikpat gardas receptes atradīsi Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams (6–7 porcijas):
- 170g tunča savā sulā (tīrais svars bez šķidruma);
- 250g siera, izmantoju Tilzītes;
- 2 palieli vārīti burkāni (vāra ar mizu);
- 4 vārītas olas;
- Mērcei: 4–5 ēdamk. majonēzes, 2 ēdamk. skābā krējuma vai bezpiedevu jogurta, dilles, sāls pēc garšas
Sieru sarīvē uz rupjās rīves, vārītos burkānus nomizo, atliek malā dažas ripiņas dekoram (ja vēlas), pārējo arī sarīvē uz rupjās rīves, olas sagriež mazos gabaliņos, tuncim nolej lieko šķidrumu. Aptuveni 50g siera noliek malā virspusei, visu pārējo liek bļodā.
Samaisa mērces sastāvdaļas, pievieno un samaisa salātus.
Izmanto 20cm lielu kūkas formu (bez apakšas), novieto to uz šķīvja, liek iekšā salātu masu, viegli pieblīvē. Liek vismaz uz stundu ledusskapī savilkties. Tad ņem ārā un uzmanīgi noņem kūkas formu, virspusi dekorē ar sarīvēto sieru, dillēm, burkānu zvaigznītēm, siera bumbiņām, olīvām vai jebkuriem citiem dekoriem pēc izvēles.
Izmēģini arī šīs receptes:
FOTO: Krēmīgā burkānu–ingvera zupa pret saaukstēšanos
Tunča un siera salāti. Foto: edam_majas/Instagram