Šodien vēlies virtuvē pagatavot ko nebijušu? Izmēģini šo recepti, ko galdā slavenībām cepa Brazīlijā augusī Laila raidījumā "Vakariņš ar savējiem".
Nepieciešams:
Mīklai
- 400 g kviešu miltu;
- 200 g sviests;
- Sāls pēc garšas;
- Majonēze;
- 1 olas dzeltenums, lai ar otu pārziestu mīklu;
- 0.5 kg vistas krūtiņas bez kauliem;
- 1 vidēji liels sīpols, smalki sagriezts;
- 2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas;
- 1 sasmalcināts, mizots tomāts;
- 1 kārba zaļās kukurūzas;
- 1 kārba tomātu mērces;
- 1 ēdamkarote kviešu miltu;
- 3 vistas buljona kubiņi;
Pildījums
Pagatavojiet vistas krūtiņu, sasmalciniet to un atlieciet malā.
Pannā ielej olīveļļu, apcep sīpolu un ļauj tam apbrūnēt.
Pievienojiet ķiplokus, apcepiet vēl dažas minūtes un pievienojiet sasmalcināto vistas gaļu.
Karstā ūdenī izšķīdiniet vistas buljona kubiņus un pievienojiet sautējumam.
Pievienojiet kviešus un nepārtraukti enerģiski maisiet, līdz tie kļūst krēmveida.
Ieberiet kukurūzu, tomātus un samaisiet.
Mīkla
Bļodā samaisiet kviešus, sviestu, 2 ēdamkarotes no majonēzes, līdz izveidojas pūkaina masa.
Samīciet, līdz iegūstiet gludu mīklu.
Ietiniet papīra plēvē un uzglabājiet ledusskapī apmēram 30 minūtes.
Izmantojiet pusi mīklas, lai izklātu cepamo trauku, bet otru pusi – lai pārklātu pildījumu.
Apziediet pīrāgu ar olas dzeltenumu un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180°C) apmēram 40 minūtes.
Vai esi gatavs svinēt svētkus ar slavenībām kā ar savējiem? Piesakies šovam "Vakariņš ar savējiem" ej.uz/vakariņš_pieteikums
Nav nozīmes, cik liels ir Tavs mājoklis, galvenais, ka esi atvērts piedzīvojumiem! Un par vakariņu budžetu Tev nebūs jāuztraucas!
Piesakies jau šodien!