Foto: 1188.lv redakcija
Dzestrie rīti, tumšie vakari un ābolu smarža – īsta rudens romantika. Laiks ķerties kā garda pagatavošanai.
Nepieciešams:
- Jau gatava kārtainā mīkla;
- 3 lieli āboli;
- cukurs;
- kanēlis;
- Skābais krējums – 100 g.
Kārtaino mīklu izņem no saldētavas un atlaidina.
Katru plāksni sagriež uz pusēm.
Kamēr mīkla atlaižas, ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Apber ar cukuru – kādām 3 ēdamkarotēm.
Kārtainās mīklas plāksnes ieloka kēksiņu formā – ieklāj tā, lai var piepildīt ar āboliem.
Kārtainās mīklas kabatiņas pilda ar āboliem un pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar 2 ēdamkarotēm cukura.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 200 grādos. Cep, kamēr mīkla palikusi gardi brūna.
Izņem no krāsns, pārber ar kanēli un atdzesē.
Var ēst arī karstas ar saldējumu.
Izmēģini arī šīs ābolu receptes:
Foto: 1188.lv redakcija