Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sezonas gardums – sēņu mērce ar jaunajiem kartupelīšiem

Foto: ekrānšāviņi no @ms.svece/Instagram

Foto: ekrānšāviņi no @ms.svece/Instagram

Jūlijs ir īstais laiks, lai sāktu doties mežā pēc gailenēm, savukārt uz lauka iespējams atrast jau pirmos kartupelīšus. Laiks pagatavot šī laika lieliskāko ēdienu!

Nepieciešams:

  • taukvielas cepšanai;
  • sīpoli (1-2 galvas);
  • sēnes (ap 300g gaileņu + 300g šampinjonu – var tikai gailenes);
  • sāls & buljona kubiņš;
  • 1 ē. k. ar kaudzi miltu;
  • 200ml 10% saldais krējums (var jaukt/ papildināt kopā ar pienu);
  • jaunie kartupeļi.

Pagatavošana:

Liek vārīties kartupeļus – ja grib, droši to var darīt ar visu miziņu.

Uz pannas lej eļļu vai sviestiņu, liek virsū sagrieztus sīpolus un ļauj tiem apcepties, tad pievieno smalkāk sagrieztas sēnes un pieber sāli.

Cep tik ilgi, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis.

Iedrupina buljona kubiņu un, mērces iebiezināšanai, pieber miltus – visu apmaisa.

Ļauj miltiem uzsilt un pielej saldo krējumu, visu silda līdz mērce sāk burbuļot un sabiezē.

Tagad jau ir gatavi arī kartupeļi, tos nokāš, pieber dilles un apmaisa.

Uz šķīvja liek kartupeļus un pāri lej mērcīti. Ja pie rokas vēl mazsālītais gurķītis, tad pavisam ideālas vakariņas garantētas!


Lasi arī:

Recepte: pagatavo tik ļoti gardo gaileņu mērci

Recepte: Grilēti šampinjoni kraukšķīgā bekona mētelītī

Cepti pildītie šampinjoni

Foto: ekrānšāviņi no @ms.svece/Instagram

Foto: ekrānšāviņi no @ms.svece/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas