Latviski dziedošais japānis Masaki Nakagava ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un šmorē slinkos kāpostu tīteņus, ar ko cienāt draudzeni. Pieglabā šo recepti, jo ēdiens lieliski iederēsies arī Ziemassvētku galdā, turklāt tā izmaksas uz personu ir aptuveni 1.25 EUR, izvēloties Rimi preču zīmes un akcijas produktus.
Nepieciešamās sastāvdaļas četrām porcijām:
- Maltā cūkgaļa Rimi 500 g
- Ķiploks 3 daiva (-s)
- Sīpols 1 gab.
- Burkāns 2 gab.
- Svaigais kāposts 1 kg
- Tumšā sojas mērce Rimi 1 ēdamk.
- Tvaicēti gargraudu rīsi Rimi 1 sauja (-s)
- Pētersīļi 20 g
- Sāls, pipari pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Slinko kāpostu tīteņu recepte
- Apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs un zeltains. Pievieno sarīvētus burkānus un sasmalcinātus ķiplokus. Cep vēl pāris minūtes.
- Pievieno ēdamkaroti tumšās sojas mērces un samaisi, lai tā vienmērīgi pārklāj dārzeņus. Pannā pievieno malto cūkgaļu. Cep maisot, līdz gaļa kļūst brūna un pilnībā izcepta.
- Smalki sagriez svaigu kāpostu un pievieno to pannā. Turpini sautēt visu kopā, līdz kāposti mīksti (aptuveni 10–15 minūtes).
- Kad kāposti gatavi, pievieno sauju iepriekš tvaicētu gargraudu rīsus. Turpini sautēt visu vēl 15 minūtes, lai rīsi uzsūc garšas un sajaucas ar pārējām sastāvdaļām.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi un ļauj kārtīgi ievilkties.
- Pasniedz siltu ar pāri pārkaisītiem svaigiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem.
Smelies iedvesmo vakariņām arī citās Rimi receptēs, piemēram:
- Dziedātājas Katrīnas Dimantas sātīgais vistas un dārzeņu sacepums;
- Edgara un Emīla Kauperu no grupas "Carnival Youth" šmorētais eksotisko lēcu dāls;
- Horeogrāfes un influenceres Lindas Šeļakovas-Paulauskas svētku fondants.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas