Vienmēr gatavs sēsties pie stūres, iespēja nogaršot dažādus kokteiļus vienā vakarā, nebaidoties par “sajaukšanu”, nekādu galvassāpju nākamajā dienā – iemeslu, kāpēc izvēlēties bezalkoholiskus dzērienus, ir gana daudz. Visā pasaulē augot veselīga dzīvesveida popularitātei, arī alkoholiskie dzērieni ar samazinātu alkohola saturu, it īpaši vīni un dzirkstošie vīni, kā arī dažādu alkoholisko dzērienu bezalkoholiskās alternatīvas kļūst par arvien pieprasītāku izvēli.
Lielveikalu tīkla Rimi pārdošanas dati rāda, ka pēdējo divu gadu laikā iecienītu dzērienu bezalkoholisko versiju klāsts Rimi veikalos ir palielinājies par 40 %. Visstraujāk aug pieprasījums pēc bezalkoholiskajiem dzirkstošajiem dzērieniem, mazliet lēnāk – pēc bezalkoholiskajiem vīniem, bet kopumā gandrīz katram Latvijā un pasaulē populāram zīmolam šobrīd ir savu produktu – vīna, alus, sidra, kokteiļu – bezalkoholiskā alternatīva.
Andris Reizenbergs iesaka izmēģināt kādu no bezalkoholisko kokteiļu receptēm, lai ballītē visi reibst no priecīgas noskaņas un dejošanas, nevis alkohola!
Red Fruits Gin Fizz
Nepieciešams:
- 30 ml sulu koncentrāta Pure by Monin Red Fruits;
- 15 ml cukura sīrupa Monin;
- 50 ml bezalkoholiskā džina;
- 3 pilieni kokteiļu putu Easy Foam;
- 80 ml gāzēta ūdens;
- Ledus.
Pagatavošana:
Glāzē liek ledu, pievieno sīrupu un sulu koncentrātu, bezalkoholisko džinu, 3 pilienus Easy Foam un gāzētu ūdeni. Viegli apmaisa ar bāra karoti un dekorē ar svaigiem vai kaltētiem citrusaugļiem, kaltētām ziedlapiņām.
Orange Spritz
Nepieciešams:
- 30 ml apelsīna sīrupa Monin Spritz;
- 30 ml sīrupa Monin Cloudy Lemonade Mix;
- 20 ml bezalkoholiskā Spritz;
- 150 ml gāzēta ūdens;
- Ledus.
Pagatavošana:
Glāzē liek ledu, pievieno sīrupus, bezalkoholisko Spritz un gāzētu ūdeni. Viegli apmaisa ar bāra karoti un dekorē ar svaigiem vai kaltētiem augļiem, ogām.
Mango Tonic Spritz
Nepieciešams:
- 20 ml mango biezeņa Monin;
- 20 ml mango koncentrāta Pure by Monin;
- 150 ml tonika;
- Ledus.
Pagatavošana:
Glāzē liek ledu, pievieno biezeni, mango koncentrātu un toniku. Viegli apmaisa ar bāra karoti un dekorē ar svaigiem vai kaltētiem citrusaugļiem.
Publicitātes foto. Foto: RIMI