Starptautiskās picu dienas izcelsme nav skaidra, un tā nav nevienas valdības vai starptautiskas organizācijas atzīta brīvdiena. Visticamāk, ka šo dienu radīja picu entuziasti un uzņēmumi, lai atzīmētu ēdienu un veicinātu tā popularitāti. Precīzs datums 9. februāris, iespējams, tika izvēlēts kā mājiens tradicionālajai neapoliešu stila picai, kas bieži tiek papildināta ar tomātu mērci un mocarellas sieru, lai atgādinātu Itālijas karoga krāsas.
Arī Latvijā pica ir populāra, tāpat kā daudzās citās pasaules valstīs. Latvijā picas parasti gatavo ar plānu garozu un ar dažādām sastāvdaļām, piemēram, sieru, tomātu mērci, gaļu, dārzeņiem un garšaugiem. Latviešu gatvotajās picās tiek izmantotas daudz klasiskas sastāvdaļas - sēnes, sīpoli un paprika, kā arī tradicionālās latviešu sastāvdaļas, piemēram, kūpinātas gaļas, marinēti gurķi un skābais krējums.
Noskaties video, kur Elmārs Tannis demonstrē, kā mājās pagatavot izcilu picu
Pica Foto: LETA