Tomātu krēmzupa. Foto: ekrānšāviņš no raidījuma ''Vakariņš ar savējiem''.
Ātri pagatavojama un sildoša zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs vēsos ziemas mēnešos. Lai arī varētu likties, ka tomātu zupas vairāk piederīgas vasarai vai rudenim, patiesībā tās ļoti ērti un ekonomiski var pagatavot arī ziemā. Svaigu tomātu vietā gan ziemā jāizmanto konservēti tomāti, jeb tomāti savā sulā. Šoreiz piedāvājam izmēģināt šefpavāra Andra Rūmīša recepti.
Nepieciešams:
- Selerijas sakne
- Sīpoli
- Ķiploki
- Burkāni
- Tomāti savā sulā
- Dārzeņu buljons
- Mizotas garneles
- Saldais krējums
- Eļļa
Pagatavošana:
Dārzeņus sagriež, saliek katlā katlā, pielej eļļu un apcep.Tad pielej ūdeni un 30min pavāra līdz izveidojas buljons. Kad dārzeņi gatavi, liek klāt tomātus sava sulā ar visu sulu. Pielej saldo krējumu un sablenderē. Garnē ar garnelēm.
Izmēģini arī:
Tomātu krēmzupa. Foto: ekrānšāviņš no raidījuma ''Vakariņš ar savējiem''.