Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Zviedru galda pusdienu princips skolās ļauj bērniem no mazturīgām ģimenēm apēst citu atstāto

“Zviedru galda” princips skolās - paēduši bērni un samazināts atkritumu daudzums

Raidījums “360TV ZIŅneši” devās uz Rugāju vidusskolu, kur ieviests “zviedru galds” pusdienās – katrs skolēns var izvēlēties, ko un cik daudz vēlas ēst. Gan uzrunātie skolēni, gan viņu vecāki ir apmierināti ar šādu ēdināšanu.

Ja ir vēlme, tad vienmēr varot paņemt arī papildporciju, izņemot gaļas ēdienus, kas ir uz skaita. Tas saistīts ar izmaksām, uz vienu bērnu tie ir 2 eiro un 61 cents, no kuriem produktu iegādei atvēlēta vien aptuveni puse.

“Sākumā, kad uzsākām, domājām, kā tas īsti būs, vai visiem pietiks, bet īstenībā ļoti izdevīgi bērniem. Mums ir arī tādi bērni, kuriem mājās varbūt mazāk….lauku bērni, nav visiem tādi apstākļi kā pilsētā, ka viss svaigs…Bērni izvēlas, kāds ieliek ļoti lielu porciju, kāds mazu un viss tad izlīdzinās,” stāsta Rugāju vidusskolas pavāre Valentīna Sproģe.

Vairāk skaties sižetā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas