Alus kokteilis. Photo by Tim Douglas, pexels.com
Jāņu svinības ir izaicinājums tiem, kam alus neiet pie sirds. Lai tomēr ieturētos tradīciju garā, piedāvājam dažas receptes kokteiļiem, kuros iemānīt alu tā, ka garšos ikvienam! Atgādinam, ka alkohols jālieto atbildīgi un ar mēru.
Alus mohito
- 4 laima šķēlītes
- 12 piparmētras lapiņas
- 1 tējkarote cukura sīrupa
- Sauja sasmalcināta ledus
- 50ml baltā ruma
- gaišais alus kokteiļa papildināšanai glāzē
Kokteili gatavo tāpat kā parasto mohito – izspiež sulu no 3 laima šķēlītēm, glāzē saspaida lielāko daļu piparmētru lapiņu kopā ar sīrupu, ieber ledu, pārlej ar rumu un sajauc ar metāla salmiņu vai garu karoti, maisot no apakšas uz augšu. Pielej alu, līdz glāze ir pilna līdz malām, dekorē ar atlikušajām piparmētrām un laima šķēlīti.
Ingvera Spritz
- pāris saujas sasmalcināta ledus
- pustējkarote cukura sīrupa
- 1 citrona šķēlīte ( un vēl 1 dekorēšanai)
- 150ml gaiša alus vai eila
- 150ml prosecco
- 75ml ingveralus
Augstā glāzē ieber ledu, kurā iepilina cukura sīrupu. Iespiež sulu no citrona šķēlītes un iemet arī pašu izžmiegto šķēli. Ielej gaišo alu un prossecco, viegli samaisa un papildina ar ingveralu, līdz glāze pilna. Glāzi dekorē ar citrona šķēlīti.
Alus Mērija
- Tobasco mērce
- Vorčesteras mērce
- kviešu alus (bez augļu notīm)
- auksta tomātu sula
- sāls, pipari
- citrona sula
- selerijas kāts, pipargurķītis servešanai
Glāzē lēni ielej alu un tomātu sulu, sajauc apmaisot. Pieber sāli un piparus, pa šļuciņai no abām asajām mērcēm, un kārtīgi samaisa. Pasniedz ar glāzē ieliktu selerijas kātu un uz glāzes malas uzspraustu marinētu pipargurķīti.
Alus kokteilis. Photo by Tim Douglas, pexels.com