Foto: Bao Menglong, Unsplash
Sveicināti, dārgie gurmāni! Ir sācies gada skaistākais laiks ēdienu gatavotājiem, jo svētki ļauj vaļu eksperimentiem, lai pārsteigtu savus mīļos ar fantastiskiem ēdieniem svētku galdam. Šoreiz starmešu gaismā izcelsim plašo medījumu gaļas produktu pasauli. Ar kvalitatīvu medījumu gaļu un atbilstošajām receptēm tu varēsi ne tikai izdaiļot savu ikdienas ēdienkarti, bet arī iepriecināt viesus. Ja esi īsts gaļas cienītājs un mīli nobaudīt īpašus gardumus, tad turpmāk rakstā ietvertais ir tieši Tev!
Medījumu gaļa – veselīga alternatīva ikdienas maltītēm
Veselam ķermenim ir nepieciešamas veselīgs uzturs un sabalansētas ēdienreizes, un medījumu gaļa ir lieliska alternatīva ierastajai cūkgaļai, vistas gaļai vai liellopam, ja vēlies savu ķermeni pabarot ar vērtīgām uzturvielām. Medījumu gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām un nepiesātinātām taukskābēm, kuras tavs ķermenis patiešām novērtēs. Tā ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga izvēle, ko uztura speciālisti iesaka iekļaut savā ikdienas ēdienkartē. Medījumu gaļa bez šaubām ir kas īpašs, tāpēc ir patīkami, ka to var iegūt ne tikai no vietējiem medniekiem, bet arī specializētos medījumu gaļas veikalos. Tu vari sākt ar ko vienkāršu, piemēram, medījumu gaļas salātiem vai smalku medījumu burgeru vakaru. Iespējas ir neierobežotas, un, izvēloties pareizās piedevas, jebkuru ēdienreizi varēsi pārvērst gastronomiskajās izvirtībās. Ja ikdienā tomēr neizdodas to tik bieži iekļaut savā ēdienkartē, tad izmanto iespējas un vismaz Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā pagatavo ko patiesi īpašu.
Svētku ēdienkarte: Medījumu gaļas triumfs!
Aizmirsti par garlaicīgu svētku galdu: ir laiks celt godā medījumu gaļu! Uzkodām lieliski derēs meža gaļas desas, pastētes, aukstās gaļas ruletes, “Irbītes” un līdzīgi meža gaļas izstrādājumi, ko vari pasniegt kopā ar izsmalcinātu maizes izlasi. Vai arī vari šo punktu izlaist un uzreiz goda vietā likt brieža steiku, īpašos brieža gaļas Ziemassvētku kupātus, brieža gaļas Ziemassvētku desiņas, brieža gaļas kotletes vai brieža gaļas “falšo zaķi”. Iegādājoties meža gaļas produktus no Wildnfree.lv, arī zināsi, kā konkrēto lietu pagatavot, jo mājas lapā viņiem ir norādīta atbilstoša recepte. Tādējādi pieredzes trūkums meža gaļas gatavošanā nekļūs tev par šķērsli!
Lūk, ideja vienreizējai svētku maltītei
- Uzkodās pasniedz brieža auksto gaļu ar čili, lai atmodinātu garšas kārpiņas, vai medījumu gaļas salātus ar svaigiem dārzeņiem;
- Pirmajā ēdienā pasniedz brieža gaļas buljonu. Vari arī to izmantot kā pamatu gardai sakņu zupai;
- Otrajā un galvenajā daļā galdā cel lēni gatavotu brieža cepeti ar vārītiem kartupeļiem un svaigiem salātiem;
- Desertā pasniedz vieglu sorbertu vai saldējumu.
Tātad, droši eksperimentē ar medījumu gaļu gan ikdienas maltītēs, gan svētku galdā – tavs garšas ceļojums ir tikai sācies! Paturi prātā, ka laba ēdiena gatavošana ir kā māksla, un ar medījumu gaļu tava virtuve kļūs par īstu gastronomijas studiju. Bon appétit!
Foto: Bao Menglong, Unsplash