Karpa ir viena no gardākajām un lielākajām dīķa un ezera zivīm. Tās labprātāk dzīvo seklos dīķos. Un karpa mēdz izaugt pietiekami liela, lai pabarotu vakariņās visu ģimeni. Lasi un uzzini, kā sagatavot karpai ēsmu un pagatavot to!
Kā pagatavot karpu?
Nepieciešams:
800 g – 1kg karpa
Sīpoli 2 gb.
Ķiploks 1 daiva
1 neliels burkāns
Krējums, 6 ēd.k.
Citrona sula, 2 ēd.k.
Pētersīļi, sāls, pipari pēc garšas
Eļļa
Pagatavošana:
Karpu notīra, izņem žaunas, iekšējos orgānus. Zivij veido gareniskus iegriezumus sānos, apslacina, iesmērē ar citrona sulu, iesāla, uzber piparus. Burkānu sarīvē, sagriež sīpolus un pētersīļus. Krējumam pievieno sāli un piparus, daļu krējumu pievieno burkāniem, sīpoliem un pētersīļiem un ar to piepilda karpu.
Foliju apsmērē ar eļļu, izklāj ripās grieztus sīpolus, uz tā novieto piepildīto zivi, apsmērē to ar atlikušo krējumu. Zivi pārklāj ar foliju, malas aizrullē. Sagatavoto karpu ievieto 1900C uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni stundu. 20 minūtes pirms gatavošanās beigām noņem augšējo folija kārtu, lai zivs apceptos brūna.
Par makšķerēšanu info smelies:
Kādi ir ieguvumi no makšķerēšanas?
Vai makšķerēšana bez īstā aprīkojuma vispār ir makšķerēšana?
Makšķerēšanas lieguma laikā, pastiprināti īsteno zvejas kontroli
10 makšķerēšanas auklu āķu mezgli, ko varēsi sasiet pats!
Kā notīrīt karpu un smieklīgu atgadījumu no dzīves skaties video:
Cepta karpa, Eiliv Sonas Aceron, Unsplash