Jaunie kabači. Attēls: unsplash.com
Jaunie kabači jāēd tagad! Šie kraukšķīgie un sulīgie kabacīši siera kažociņā garšos pat tiem, kuri parasti rauc seju, jau izdzirdot par kabaci. Kā pagatavot lielisku veģetāru vakariņu ēdienu vai piedevu pie kāda gaļas pamatēdienu?
Tev vajadzēs:
- dažus nelielus jaunos kabačus
- garšvielu maisījumu, ko sagatavosi no pustējkarotes sāls un tējkarotes Vidusjūras vai Provansas garšaugu maisījuma
- 2-3 saspiestas ķiploka daiviņas
- rīvēts parmezāna siers – pāris ēdamkarotes
- ēdamkarote eļļas
- sakapāti svaigi zaļumi pasniegšanai
Kabacīšus sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās, atkarībā no to izmēra. Sagrieztos kabačus apviļā eļļas, ķiploku, siera un garšvielu maisījumā. Cep krāsnī 15 minūtes. Ja krāsnij ir grila režīms, beigās uz 2-3 minūtēm var apbrūnināt tajā.
Ko vēl pagatavot no kabača?
Jaunie kabači. Attēls: unsplash.com
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas