Griezt ar nazi un durt uz dakšiņas vai turēt rokās? Ēst pa kārtai vai kost cauri līdz pašai apakšai? Cik cilvēku – tik burgeru ēšanas veidu. Un tikpat daudz arī burgeru recepšu! Dziedātājs Justs Sirmais kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina šnicelburgeru, ar ko pārsteigt savu māsu Billi.
Justs Sirmais atzīst – ēdiena gatavošana iet rokrokā ar to, cik daudz laika viņam ir, un pēdējā laikā arvien vairāk – arī ar produktu uzturvērtību. “Gribas labāk ēst, jo sportoju,” saka Justs. “Gatavoju no tā, ko no laukiem atvedu. Vai arī ēdu mammas taisīto “vīriešu zapti”, un tad pielāgoju to, kas ir ledusskapī. Radiem un draugiem diezgan reti gatavoju, ja nu vienīgi māsai un brālim tā ātri skrējienā. Vai arī brokastis pēc kādas ballītes vai ģimenes pasākuma, vai, tieši otrādi, – nelielas uzkodas pirms došanās uz kādu pasākumu.”
Toties ar iepirkšanos viņš ir uz “tu”. “Man nepatīk izmest ēdienu. Tāpēc es nopērku mazāk un biežāk, bet lai ir svaigs un lai nav jāmet ārā. Reizēm uztaisu sarakstu, bet pārsvarā, ejot uz veikalu, man viss ir galvā,” stāsta dziedātājs.
Justa ģimenē par galvenā pavāra titulu varētu pacīnīties māsa un mamma. Ja māsa biežāk ļaujas eksperimentiem, mamma ir pārbaudītu vērtību meistars un ietur klasisko karbonāžu līniju. Justa mīļākais ēdiens arī ir klasika daudzās virtuvēs – kartupeļu pankūkas ar lielu kaudzi krējuma kā bērnībā. Bet ar ko pārsteigt māsu – pavāri eksperimentētāju? Ar iespaidīgo, gardo un lēto šnicelburgeru!
Noskaties video un paplašini savu burgeru repertuāru arī tu!
Šnicelburgers 2 cilvēkiem:
Gatavošanas laiks:
- 35 min
- Izmaksas kopā: 4,45 eiro
- Cena par porciju: 2,23 eiro
Receptei nepieciešams:
- 300 g maltas cūkgaļas Rimi;
- 300 g kārtainās rauga mīklas;
- 1 ola;
- 80 g skābētu kāpostu;
- 40 g rīvmaizes;
- 50 g majonēzes;
- 10 g sinepju;
- 1 sīpols;
- 1 ēdamk. citrona sulas;
- 10 g rīvēta cietā siera Rimi;
- cukurs, sāls pēc garšas.
Šnicelburgera recepte:
- Ņem 2 kārtainās mīklas strēmeles un katru pārgriez uz pusēm gareniski. Saputo olu un ar to nosmērē mīklas plāksnes.Divas mīklas plāksnes sarullē kopā, izveidojot garenu līniju un saritini rullītī.
- Cepšanai izmanto apaļās cepšanas formiņas. Formiņās ieklāj cepamo papīru. Saritinātos mīklas rullīšus ievieto apaļās formiņās. Cep 190 grādos apmēram 35 minūtes, līdz tās ir zeltainas.
- Sajauc malto cūkgaļu ar rīvētu sieru, 1 olu, sāli, pipariem un rīvmaizes. Izveido 2 vienāda lieluma kotletes. Sagatavotās kotletes apviļā atlikušajā rīvmaizē. Kotletes cep uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tās ir pilnībā gatavas.
- Smalki sagriez sīpolu un sajauc ar šķipsnu sāls, cukuru un citronu sulu. Ļauj marinēties, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
- Pagatavop mērcīti - sajauc kopā majonēzi, sinepes un citrona sulu, samaisi visu kopā.
- Izņem maizītes no formas un pārgriez uz pusēm, izveidojot augšu un apakšu. Uz maizītes pamatnes kārto: skābētus kāpostus,kotleti, mērcīti un marinētos sīpolus. Uzliec virsū maizītes augšējo daļu.
- Dziedātājas Katrīnas Dimantas sātīgais vistas un dārzeņu sacepums;
- Horeogrāfes un influenceres Lindas Šeļakovas-Paulauskas svētku fondants;
- Edgara un Emīla Kauperu no grupas 'Carnival Youth' eksotiskais lēcu dāls;
- Dziedošā japāņa Masaki Nakagavas slinkie kāpostu tīteņi.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas