Foto: ekrānšāviņi no edammajas/Instagram
Māmiņdiena gandrīz klāt! Lai to sagaidītu pienācīgi, laiks pagatavot kādu gardu kūciņu! Pagatavo to šovakar un jau rīt brokastīs izbaudi šo gardumu! Citas tikpat lieliskas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!
Nepieciešams (kūkas forma 22cm):
- 180g (1 paciņa) šokolādes biskvīta cepumu (Selga utml.);
- 90g sviesta;
- 400g krēmsiera istabas t°;
- 300g bezpiedevu jogurta;
- 500g ķiršu (droši izmanto saldētos);
- 160g + 2 ēdamk. cukura;
- 1 ēdamk. kartupeļu cietes;
- 17g želatīna.
Ķiršus bez kauliņiem nedaudz atlaidina, ber katliņā, pievieno 2 ēdamk. cukura un vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot. Vāra aptuveni 10 – 15 minūtes, līdz daļa ogu izšķīdušas. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, lej klāt ķiršiem, iemaisa, pavāra dažas sekundes, līdz masa sabiezē, ņem nost no uguns, atdzesē.
Pagatavo pamatni. Cepumus sasmalcina, samaisa ar izkausētu sviestu, ber kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru, un izveido pamatni un maliņas.
Pamatnē liek pusi no savārītās ķiršu masas. Otru pusi novieto ledusskapī, to izmantos virspusei.
Želatīnu ber bļodiņā, aplej ar 100ml auksta ūdens, atstāj uzbriest (~15 minūtes).
Traukā liek krēmsieru (lai vieglāk samaisīt, patur 1 – 2h istabas temperatūrā), rūpīgi samaisa ar jogurtu un cukuru. Maisa ar putojamo slotiņu vai karoti, mikseris nav nepieciešams.
Kad želatīns uzbriedis, to izkausē ūdens peldē, atstāj nedaudz atdzist, nepievieno karstu. Tad tajā iemaisa 2 – 3 ēdamkarotes kūkas masas, samaisa, tad lej klāt kopējai masai un rūpīgi iemaisa. Kūkas mīklu lej uz pamatnes, ievieto ledusskapī uz nakti sastingt.
Kad kūka sastingusi, virspusi dekorē ar ķiršu masu, pēc vēlēšanās papildina ar mandeļu skaidiņām.
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Torte "Napoleons" no cepumiem
Šokolādes kūka vien no 2 sastāvdaļām – vienkāršāk nemēdz būt
Foto: ekrānšāviņi no edammajas/Instagram