Max Panamá, Unsplash.com
Šokolādes braunijs
ir lieliska izvēle brīžiem, kad gribās ko saldu un tajā pašā elegantu. Viena no
labākajām konditorejām Rīgā – ‘’ Franču Maize’’ piedāvā izcilu recepti
šokolādes braunijam ar grieķu jogurta saldējumu un svaigām ogām.
Sastāvdaļas braunijam:
280 g sviests
4 olas
280g cukurs
Vaniļas cukurs
110 g milti
230 g baltā šokolāde
230 g brūnā šokolāde
Pagatavošana :
Ūdens peldē uzliek kausēties šokolādi, sviestu ar nedaudz cukuru un šķipsniņu vaniļas cukuru uzputo, olas ar atlikušo cukuru saputo. Sviestu ar olām samaisa viendabīgā masā, kurā lēni , maisot, pievieno izkausētās šokolādes. Lēni iemaisa miltus. Liek cepties ietaukotā pannā , vai ieklājot pergamentu cepamajā pannā , ap 200 grādu temperatūrā, aptuveni 25 minūtes.
Sastāvdaļas saldējumam:
140 g cukurs
90 g ūdens
5 olu dzeltenumi
500 g saldais krējums
250 g grieķu jogurts
Liķieris
Pagatavošana:
Cukuru ar ūdeni uzvāra. Olu dzeltenumus puto , lēni lejot klāt savārīto sīrupu, masu puto, līdz tā atdziest. Atsevišķā traukā , sākt putot saldo krējumu, un paralēli likt klāt pa karotei grieķu jogurtu, un pievienot pēc garšas gaišo liķieri. Olu dzeltenumu un sīrupa masu, lēni iecilā saldā krējuma/ jogurta masā. Pārliek citā traukā un liek saldētavā.
Kad braunijs atdzisis, uz tā uzliek saldējuma bumbu un saber virsū svaigās odziņas. Labu apetīti!
Ja tomēr līdz galam neesi pārliecināts par savām konditora prasmēm, droši pasūti vai iegādājies konditorejas ‘’ Franču Maize’’ meistariem.
Max Panamá, Unsplash.com