pexels.com
Lai virtuves tehnika – ledusskapji, plītis, kafijas aparāti, gaļas maļamās un griežamās mašīnas nepieviltu, ir nepieciešamas tās regulāri pārbaudīt un veikt plānotu apskati, kuras laikā nomaina nolietotās detaļas, kā arī atjauno smērvielu daudzumu. Sevišķi svarīgi tas ir restorānos un sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, jo tur iekārtām jāiztur liela noslodze un tās tiek darbinātas maksimālajos režīmos. Turklāt, pat ja konkrētā iekārta nopirkta par augstu cenu no populāra ražotāja, kurš garantē kvalitāti – nav izslēgta iespēja, ka tā izrādīsies brāķis.
Viens no izplatītākajiem tehnikas saplīšanas iemesliem ir cilvēciskais faktors. Bieži tiek pieļautas kļūdas jau iekārtas montāžas, pieslēgšanas un režīmu iestatīšanas laikā. Lai cik vienkārši šķistu to izdarīt, ja, mēģinot ietaupīt naudu, iestādes personāls veic to pašrocīgi, nepiesaistot speciālistu, var gadīties, ka tas tiek izdarīts nepareizi.
Ļoti būtiska ir personāla attieksme pret virtuves aprīkojumu – ja iekārtu durvis tiek atvērtas un aizvērtas ar kāju palīdzību, jo rokas aizņemtas ar produkciju, tiek pielietots nevajadzīgs spēks tās pārāk agresīvi atraujot, aizcērtot vai iekārtā mēģinot iepildīt un apstrādāt lielāku daudzumu produkta kā atļauts, nav jābrīnās, ka tehnikai radīsies bojājumi. Būtiski arī cik bieži un rūpīgi iekārtas tiek tīrītas un vai tās nav novietotas tā, ka nemitīgi tiek pakļautas dažādu šķidrumu postošajai ietekmei. Ja no traukiem uz plīts nemitīgi kaut kas pil un tek – tas var saslapināt kontaktus un pieslēguma vietas. Tauki no fritētāja salīp ap pogām un tā rezultātā vai nu iekārtu nevar iedarbināt, vai ierīcei nenostrādā automātiskais izslēgšanās mehānisms un tā pārdeg. Ja šos faktors vēl spēj laikus pamanīt un novērst labs vadītājs, tad gadījumos, ja nav izstrādāti tehniskās kontroles parametri darbā ar iekārtām, līdzēt var tikai pieredzējis tehniskais speciālists.
Tuvojoties siltajam laikam viens no svarīgākajiem iekārtu veidiem ir aukstum iekārtas – ledusskapji un saldētavas, vitrīnas, aukstās virsmas un galdi. Tās palīdz produkciju uzglabāt svaigu un pasargā no bojāšanās. Ja iekārta negaidīti pārstāj darboties, rodas ne tikai papildus darbs un sarežģījumi darbiniekiem. Neapmierināti ir arī klienti un tas biznesam rada finansiālus zaudējumus. Steigā sameklēt profesionālu meistaru ir pietekami sarežģīti, jo labi meistari i ir pieprasīti.
Profesionālās un sadzīves tehnikas serviss „Dommax” piedāvā gan aukstumiekārtu, gan siltumiekārtu, gan elektromehānisko iekārtu servisu – tehnisko apskati, apkopi un remontu. Ir iespējami gan vienreizēji izsaukumi, gan līguma slēgšana par regulāru iekārtu apsekošanu. Šāda līguma lielākais ieguvums ir iespēja uzticēt visas rūpes par savas iestādes tehnisko aprīkojumu speciālistiem, kuri laicīgi reaģēs un novērsīs finansiālu zaudējumu riskus biznesam.
„Dommax” spēj nodrošināt arī iekārtas remontam nepieciešamo detaļu sagādi un tiks galā arī īpaši sarežģītos gadījumos, kad nepieredzējuši meistari tikai noplātītu rokas un ieteiktu iegādāties jaunu iekārtu. Lai bizness darboties veiksmīgi un ilgstoši ir nepieciešamas laicīgi plānot izdevumus un samērot tos ar ieņēmumiem. „Dommax” tehniskās apkopes ikmēneša abonēšanas maksa ir optimāls risinājums, kas neprasa atsevišķu un tūlītēju samaksu avārijas izsaukumu gadījumos. Tuvojas aktīvākais restorānu un kafejnīcu darba laiks – vasaras sezona, tāpēc nodrošinies, lai darbība tavā uzņēmuma ritētu raiti un negadītos nepatīkami pārsteigumi ar saplīsušu tehniku.
pexels.com